Na internetové televizi Stream.cz připravuje populárně-naučný pořad Slavné dny, ke kterému nyní vydal stejnojmennou knihu. Když téměř před čtvrt stoletím nastupoval do televize, věnoval se ekonomickému zpravodajství. Postupem času mu ale více než strohá řeč čísel učarovala historie a příběhy, které ji píší. Těch během uplynulých pěti let odvyprávěl divákům seriálu Slavné dny už sto osmdesát. O ty nejzajímavější z nich se navíc rozhodl podělit ve stejnojmenné knižní prvotině, kterou v přítomnosti svých nejbližších pokřtil. „Honza je kmotrem jednoho ze synů a Adéla zase kmotrou nejmladší Adélky,“ zdůvodnil Pavel Zuna, proč k slavnostnímu uvedení na pulty knihkupectví oslovil právě svou švagrovou a o čtyři roky mladšího sourozence.

„Když jsem se s bráchou radil, co bych měl říct, nic kloudného jsem z něj nedostal. Tak jsem otevřel láhev whiskey a ptal se ho, jaké první slavné okamžiky si ve svém životě pamatuje. Tím prvním prý bylo finále mistrovství světa ve fotbale v roce 1974 a tím druhým den, kdy jsem se narodil,“ prozradil potěšeně Jan Zuna, který patří mezi přední vědce v oblasti výzkumu dětských leukémií a je držitelem Jeseniovy ceny udělované lékařům s největším přínosem pro pokrok v medicíně. „Své datum narození jsem ale v knize nenašel, takže předpokládám, že bude druhý díl,“ dodal pobaveně.

Důkazem, že rodinný klan Zunů drží při sobě, přitom nebyla jen volba kmotrů. Podporu Pavlovi přišli vyjádřit i ostatní členové rodiny, kromě rodičů a manželky Andrey, která je také novinářka, i jejich tři děti: desetiletá Adéla, šestnáctiletá dvojčata Jan a Matěj a dvaadvacetiletá dcera Anna z prvního manželství, která se rozhodla jít v otcových šlépějích a studuje žurnalistiku.