Před začátkem taneční soutěže StarDance tvrdil PAVEL KŘÍŽ (49), že neumí do čtyř napočítat. Samozřejmě v souvislosti s tanečními dobami... Po několika proběhnuvších kolech se ovšem ukázalo, že Pavel je nejenom šoumen, ale i muž takřka v rytmu zrozený! Jeho výkony jsou totiž překvapivě jedny z nejlepších. V rozhovoru ale přesto dává najevo spíše obavy než spokojenost...

Jaké byly vaše první pocity, když jste dostal nabídku do StarDance?
Že se někdo musel zbláznit (smích). Doteď netuším, jak přišli právě na mne. Nemám žádnou taneční průpravu a nechodil jsem ani do tanečních.

Jak dlouho jste se rozmýšlel?
Asi týden jsem se ptal sám sebe, jestli by mě tahle zkušenost nemohla náhodou něčím obohatit. Má dobrodružnější polovina začala přesvědčovat tu línější polovinu a nakonec zvítězila.

Jaká je Alice učitelka?
Fantastická. Je nevídané, co všechno ve svém věku umí. Je nesmírně skromná a trpělivá. Já jsem v jejím věku takhle trpělivý nebyl. Je na mě vlídná, usmívá se a povzbuzuje mě. To mě motivuje. Myslím, že mi mé snažení maximálně usnadňuje.

Čeho se ve StarDance nejvíce bojíte?
Že při přímém přenosu popletu Alici choreografii, půjdu mimo rytmus nebo že upadnu. Ale to jsou strachy, které tady máme myslím všichni.

Co vnímáte jako svůj největší limit?
Jedním z limitů je určitě můj věk. V padesáti vám nefunguje tělo stejně jako ve třiceti. Psychicky vše zvládám snad v pohodě. Spíše mě štve, že nemám na trénování tolik času, kolik bych potřeboval. Na druhé straně si myslím, že StarDance není o tom, aby všichni předváděli dokonalé taneční výkony.

Co říkáte na pestrobarevné taneční kostýmy?
Myslím si, že diváci se těší na show a kostýmy k ní neodmyslitelně patří. Jestliže bude kostým podtrhovat muziku a choreografii, nebudu mít problém. Horší by bylo, kdyby se v něm nedalo tančit.