Paul Anka se rozhodl odložit své evropské turné, které bylo naplánováno na únor 2016. Po původním odložení koncertů v západní Evropě, které Anka anoncoval již před Vánoci, se nyní rozhodl ke stejnému kroku i v ostatních částech starého kontinentu. Zpěvák a textař, který stojí za nespočtem světových hitů, se rozhodl reagovat na současnou situaci okolo bezpečnosti v Evropě. "Vzhledem k přetrvávajícím bezpečnostním obavám v Evropě byl Paul Anka nucen učinit toto velmi těžké rozhodnutí. Navazuje tak na několik dalších umělců, kteří se své vystoupení v Evropě také rozhodli odložit. Paul Anka se těší na své fanoušky v náhradním termínu, ve vhodnou dobu, v blízkém období," tlumočí Ankovo rozhodnutí jeho manažer Laurence Leader.

Všechny vstupenky, které si do této doby fanoušci na koncert Paula Anky zakoupili, zůstávají v platnosti na vystoupení v náhradním termínu, který pořadatel koncertu oznámí do konce ledna."V tuto chvíli usilovně pracujeme na vyjednání náhradního termínu koncertu v červnu 2016. Fanoušci nemusí mít obavu, že o koncert pana Anky přijdou. Z jeho strany došlo k ujistění, že se koncert v Praze uskuteční v náhradním termínu. Všechny vstupenky zůstávají v platnosti," sdělila za pořádající agenturu JVS Group Lucie Nouzová.

Paul Anka je právem považován za velkou osobnost světové populární hudby. Svůj patrně největší hit, píseň Diana, nahrál již ve svých patnácti letech a tato skutečnost pro něj znamenala vstup na světová pódia. Od té doby spolupracoval s lidmi jako Frank Sinatra, Buddy Holly, Frankie Lyman nebo Chuck Berry. Anka je také velmi precizním textařem a skladatelem s vytříbeným citem pro melodii a skladbu slov. Je autorem mnoha světových hitů. Například nejslavnější Sinatrova píseň "My Way" náleží právě jemu, stejně jako hit Toma Jonese "Shes a Lady". Velkým úspěchem Paula Anky je také spolupráce s králem popu Michaelem Jacksonem. S tím napsal světově úspěšnou skladbu "This Is It", která dala jméno Jacksonově již neuskutečnému turné. Anka je také autorem písně "Love Never Felt So Good", která byla vydána jako Jacksonovo posmrtné dílo, svou část na nahrávku nazpíval také Justin Timberlake. Anka kromě jiného také stál za startem kariéry současné swingové superstar Michaela Bublého, kterému v roce 2003 koprodukoval album.