Jste zarytí příznivci džínů?

Ve skříních má většina z nás hromadu džínů. Ty jsou sice fajn, nicméně přiznejme si, že občas je chuť na něco pohodlnějšího. Doma se snažíme pobíhat v co nejpříjemnějším oblečení, jenže proč by to měly být nevkusné tepláky s vytahanými koleny a nelichotivého střihu? Pěkně vypadat a cítit se dobře bychom měli neustále. Proto je čas sáhnout po nějakém tom módním kousku, ve kterém se budete líbit i manželce či přítelkyni.

Nejsou tepláky jako tepláky

Pro aktivní i pasivně strávený volný čas jsou pánské tepláky jako dělané. Ať už ležíme u televize či jdeme běhat, bude nám v nich příjemně. Divili byste se, kolik lidí se doma nebo na zahradě „trápí“ v džínách! Někdo se ani pořádně nepřevléká. Jsou i muži, co se kvůli pohodlí raději po příchodu domů vysvléknou do spodního prádla. Možná jste už na tepláky trochu pozapomněli, protože vám byly tak trochu proti srsti, záleží ale na tom, jaké zvolíte. Módní kousek z kvalitního materiálu vůbec nemusí být od věci a vaší postavě zalichotí. Obzvláště, jste-li sportovní typ. Své pevné místo mají tepláky v indoorových a outdoorových sportech, a to u žen i mužů.

Mnoho pánů by potřebovalo poradit s vhodným výběrem tepláků a tím, jak je kombinovat s ostatními kousky. Cílem je cítit se komfortně a zároveň nezazdít mužnost a zalichotit postavě. Nesprávně zvoleným volnočasovým či domácím oblečením můžeme svůj šarm poněkud „zazdít“.

Jaký zvolit střih?

Doporučujeme střih rovný či směrem dolů zúžený. Určitě se chcete vyhnout optickému zdeformování postavy, praním zvlněných nohavic a vytahaným kolenům. Tomu poslednímu možná po delším používání nezabráníte, je to pak na vaší soudnosti. První dvě záležitosti lze eliminovat vhodným střihem a materiálem. Praktické jsou pánské tepláky s pohodlnou manžetou v pase a na koncích nohavic. Ta zabrání jejich vlnění, nohavice budou držet, jak mají, a i v pase vám dobře padnou. Rozhodně je hezčí a příjemnější širší guma v pase nebo více najednou než jedna jediná úzká. Praktická může být i kombinace se stahovací šňůrkou.

Materiál hraje významnou roli

Co se týká materiálu, opětovný boom slaví tepláky klasické bavlněné, nejlépe s příměsí streče. Fajnšmekři mohou vsadit na funkční materiály, na domácí nošení to ale úplně nezbytné není. Zavrženíhodné rozhodně nejsou ani dobře promyšlené materiálové směsi, nejčastěji kombinace bavlny a polyesteru. Oblečení pak rychleji schne, nevytahuje se na namáhaných místech a nehrozí tolik srážení v pračce. Na zimu můžete zvolit hřejivější dvouvrstvou variantu se zateplenou vnitřní vrstvou.

A co barva?

Jednobarevné obyčejné tepláky neurazí, ale ani nenadchnou. Tradiční proužky po stranách už ztrácejí na své popularitě, což ale neznamená, že vhodně umístěný pruh na straně nebude vypadat dobře. Šmrnc tomuto oblečení dodají různé nápisy, loga a potisky. Pánské tepláky rozhodně nemusí být pouze jednobarevné, existují vzorované varianty, třeba maskáčové. Bát se nemusíte ani výraznějších barev.