Lucie je už téměř deset let vdaná a má dva chlapečky. S dětmi chodí každý den po různých akcích či kurzech plavání. Na vlastní vzhled jí proto už tolik času nezbývá. Teď to chce ale změnit! Přeje si být krásná pro manžela a hlavně se touží proměnit z normální ženské v dámu s větším sebevědomím.

Před proměnou...

„Sleduji módní časopisy i trendy. Bohužel se ale neumím moc inspirovat a dělá mi problém vybrat si to správné. Většinou skončím u toho stejného a výrazněji vzhled neměním,“ dodává sympatická Lucie, která ráda nosí šaty, krátké sukně, košile či kostýmky. Touží ale po radách, jak se správně učesat a nalíčit, aby vše hezky ladilo. Za své přednosti považuje oči a husté vlasy. Při rozhovoru se ale svěřila, že by v budoucnu chtěla vyhrát i proměnu u plastického chirurga. Operaci by se nebránila a hned by ji »aplikovala« na některé části svého těla. S tím by ale prý její manžel už rozhodně nesouhlasil...

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

U Lucie bylo jasné, že proměna bude spočívat hlavně v barvení. Kadeřnice Bára se rozhodla zesvětlit vlasy o jeden tón v zadní časti a o dva tóny vepředu.

Protože si Lucie stříhala vlasy doma, bylo je nutné zkrátit do souměrné délky a vrchní vrstvu sestříhat do objemu, aby ladily s tvarem obličeje. Postupná ofina, kterou kadeřnice vyčesala na levou stranu, pak bude vlasy držet pohromadě a nebudou se tolik cuchat.

Nakonec stačilo vlasy vyfoukat přes kulatý kartáč a konečky vyžehlit do rovna. Vznikl tak uhlazený účes, který hlavu nezatěžuje a je možné ho podle potřeby upravit.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Lucie je přírodní typ a na kosmetické návštěvy si nepotrpí. Jana musela použít transparentní pudr, pod kterým zakryla kožní nedostatky krycím korektorem. Dbala však na to, aby se shodoval s přirozeným tónem pleti a pěkně prosvítaly pihy, za které se žena nemusí vůbec stydět.

Jako základ pak Jana nanesla matný stín krémové barvy a do očního ohybu víčka ho doplnila tmavším čokoládovým odstínem. Řasy zvýraznila dvojnásob – kvůli brýlím, aby se i za nimi oči krásně rozzářily. „Lze použít i tři vrstvy řasenky a nemusíte šetřit ani pestrými barevnými stíny. V brýlích to nebude působit přeplácaně, naopak vám to dodá půvab i eleganci,“ poradila Lucii naše vizážistka.

Pak už stačil lesk s nádechem broskvového odstínu a zdravíčka pro zvýraznění obličejových rysů, které budou s brýlemi korespondovat.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka na nalíčení použila následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT:

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Fond de teint fraicheur – lehký rozjasňující make-up
Poudre touche finale – transparentní pudr
Korektor
Paupiéres velours – světle a tmavě hnědé oční stíny
Mascara envoutant – revitalizační řasenka
Tvářenka bronz
Lesk na rty

A co na proměnu říkala Lucie?

„Připadám si mnohem hezčí. A přitom stačilo tak málo.“

Kosmetika – doporučené přípravky

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes tonik
  • Pro péči o pokožku v době spánku je vhodné jednou týdně používat přípravek Nutri Hydra Nuit pro celkovou hydrataci, který se doplní maskou
  • Masque Creme Hydran.
  • Dvakrát týdně krém Gommage Foundant
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant fenfation
  • Demaquillante pour les yeux
  • Oživující a vyhlazující maska Payot, která je prakticky vpravena do polštářku.
  • Design Patch Yeux
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Hydration 24 Protection
  • Noční péče Payot z řady Les Authentiques

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Barbora Krčilová, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot
Kosmetika: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot