Jaroslava právě hledá nové zaměstnání. A tak by si přála, aby jí nový účes přinesl štěstí a při pracovních schůzkách na ni byl hezký pohled.

Před proměnou...

Jarka je milá dáma, která vychovává dva syny v bytě v Rakovníku u Prahy. „Už jsem se ani nemohla podívat do zrcadla,“ říká s nadsázkou Jarka, která vždy vypadala reprezentativně, a tak má ráda všechno kolem kosmetiky a parfémů. I proto dříve pracovala v drogerii, kde se to podobnými věcmi jen hemží. Nyní je sice doma, ale dny dokáže prožít naplno. Kromě shánění práce ráda luští křížovky a maluje. Nejlépe jí jdou portréty. Kreslí ženy i muže, ale netroufne si na děti. Mezi její záliby patří také fotografie, internet, četba.

Proměňujeme...

Co s vlasy? Nastupuje kadeřník

Jarka už několik let nosí stejný účes i barvu – hnědý přeliv. Ten je sice šetrný k vlasům, ale nedokáže dostatečně zakrýt šediny a je třeba jeho odstín pravidelně zintenzivňovat. Kadeřnice Jitka proto navrhla kompletní rekonstrukci účesu i barvy.

Barva vlasů měla být v tomhle případě taková, aby byl její výrazný tón viditelný i na denním světle. Jitka použila dva hnědé odstíny (Kadus 571, na světlé proužky 836), kterými postupně nabarvila jednotlivé prameny. Na slunci tak budou odlesky vlasů zlatavě hnědé.

Stříhání se tentokráte rozdělilo na dvě části – za mokra a za sucha. Jarka si vlasy občas stříhá sama, a proto Jitka musela postupně srovnat celkovou délku vlasů a v přední části poupravit jejich tvar. Po vyfoukání a žehlení ještě prostříhala ofinu, aby se zvětšil její objem a spadala k jedné straně.

Na uhlazení účesu pak Jitka použila tužidlo a trochu vosku, aby jemné vlasy držely při sobě až do příštího umytí. Z paní Jarky se rázem stala elegantní dáma. A to i bez nalíčení, které i přesto vzápětí přišlo.

S vizáží poradí vizážistka

Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot

Naše vizážistka Jana nejdříve paní Jarku vyzpovídala. Ta se jí svěřila, že se maluje ráda, ale s výraznějším líčením si neví rady. Chtěla tedy poradit styl, který by odpovídal jejímu věku a typu pleti. Jde se na to!

Pro zmatnění pleti a zakrytí drobných vrásek Jana použila nejdříve speciální liftingový make-up, který pak ještě zjemnila fixačním pudrem. Odstín vybrala o něco světlejší, aby se hodil ke světlému typu pleti. Tváři pak dodala zdraví a ženskost bronzovou tvářenkou, která se nejlépe hodí pro běžné nošení.

S očními stíny je třeba experimentovat a hrát si. Oči paní Jarky byly pro Janu velkou inspirací k barevné kombinaci hnědočervených odstínů, které zvýrazní Jarčin přirozený vzhled. Jana začala světlým stínem. Nanesla ho na celé horní víčko směrem k obočí a do vnějšího koutku do ztracena. Do vnitřního koutku pak použila tmavší zlatavý stín a rozetřela ho směrem do středu oka. Pro pozvednutí pohledu nakonec aplikovala měděno-červený odstín. Ten obě oči ještě více rozzářil.

Před nanesením rtěnky Jana použila konturovací tužku a po obvodu rty obkreslila. Pomocí štětečku nanesla červenou rtěnku a dokonalý make-up byl na světě.

Po proměně...

Líčení – použité přípravky

Vizážistka použila na nalíčení Gabriely následující přípravky dekorativní kosmetiky PAYOT

Dlouhotrvající krém Hydration 24
Korektor
PAYOT Fond de Teint – liftingový make-up
Poudre touche finale – hydratační kompaktní pudr
Paupiéres velours – zlaté, hnědé a červené stíny na oční víčka
Mascara envoutant – prodlužující řasenka
Tvářenka bronz
Rtěnka
Kontura na rty

A co na proměnu říkala Jarka?

„Moc vám děkuji za krásně prožitý den. Mé nadšení z proměny se nedá popsat.“

Kosmetická poradkyně Jana Hotová doporučuje:

Odličování a čištění pleti: Specifická péče:
  • Les Demaguillantes Express tonik

  • Maska Masque Reveil Eclat – s rozjasňujícími účinky a s vitamínem C
Odličovač očí a rtů: Oči ráno a večer:
  • Demaquillant Sensation Yeux et Levres – pleťová voda na oči a rty pro jemné odlíčení
  • Remoderační sérum a.e.g. kompenzační komplex Dising Lift
  • Nutricia ultra riche nuit
Obličej ráno: Obličej večer:
  • Denní hydratační krém Hydratation 24 protaction 10UV
  • Design Visage – intenzivní restrukturalizační krém s A.G.E. kompenzačním komplexem
  • Design Redard – oční krém proti vráskám, tmavým kruhům a otokům.
  • Na závěr pak na obličej a krk použít Design Rich Creme, aby pleť v době odpočívání účinně regenerovala.

Realizátoři proměny

Tuto proměnu pomohli zrealizovat:

Vlasy: Jitka Rohlíková, vlasové studio Kadus design
Vizáž: Jana Hotová, salon Unique, značka Payot