Charizmatický slovenský hudebník PAĽO HABERA (48), člen legendární skupiny Team, který si v hodnocení soutěžících nebere servítky, momentálně zasedá v porotě novácké Talentmánie. Sleduje vůbec zpěvák a porotce televizi? „Podle toho, jak doma stíháme. Když je pěkný program, tak se někdy koukáme. Některé opravdu dobré filmy, jako je Forrest Gump, jsem ochotný absolvovat i desetkrát. A co se týká ostatních pořadů, jako muzikant mám rád takové, kde se zpívá naživo - a těch je jako šafránu.“


Od slovenských herců slýchám jemnou výčitku, že se na českou televizi u vás všichni dívají, kdežto my na slovenskou ne…
Že by? Já žiju hodně tam i tady a je mi jedno, na jakou televizi se dívám. Klidně i na al džazíru, pokud bude dávat něco zábavného.


Říká se „nevstoupíš dvakrát do stejné řeky“ a vy už do ní jako porotce lezete pošesté…
No, já jsem se už možná utopil. Každopádně tam pořádně plavu. Ta řeka je prostě široká, takže se snažím dostat na druhou stranu a pořád mě něco zdržuje. Začínám přemýšlet, že je potřeba skončit. Taky bych si rád oddychl, protože už je těžší reagovat nově, neotřele, tak, aby to taky zajímalo lidi… Na tenhle malý trh je toho podle mě příliš. Uvidím, možná půjde o poslední show, ale nechci předbíhat.


Připadáte si jako ostřílený nebo spíše unavený porotce?
Unavený nejsem. Když se s někým dohodnu, že vezmu práci, tak se ji snažím udělat co nejlíp. S tím nemám problém. Chovám se, jako bych tam seděl poprvé, alespoň mám ten pocit. Spíš mám problém, že nestíhám vlastní věci.


Zrovna jsem se chtěla zeptat, jak Talentmánie omezuje ten váš talent?
Moji práci omezuje, talent ani ne. Chceme s Teamem už dva roky nahrát nové cédéčko a já se k tomu ještě pořádně nedostal. Není to jednoduché. Čím je člověk starší, tím hůř se písničky dělají. A do toho se ještě musíte každý víkend něčemu věnovat a máte z toho pořádnou hlavu, jelikož tlak při živém vysílání je obrovský, protože musíte říct v přímém přenosu něco, co by mělo hlavu a patu. Když z vás vypadne hovadina, tak to vidí minimálně půlka vašeho a půlka našeho národa. Je třeba se soustředit a nenechat zatáhnout do nějakých uliček. Rozhodně si ale nestěžuju, tuhle práci jsem si vybral.


Jaké máte diváky doma? Dovolíte dětem dívat se?
Ale jo, pokud mají zájem a nemusí jít ještě spát. Ale ony chodí poměrně brzy.


Co je poměrně brzy?
Ella o půl deváté, nejmenší v osm a Yannick zůstává nejdéle, takže se někdy podívá. Poslední SuperStar sledoval. Tam ho někteří lidé zajímali.