Ve druhé polovině loňského roku média totálně zaplavil skandál kolem nemanželského dítěte manžela moderátorky Gábiny Partyšové. Je Pepa skutečně takový padouch? Jaký je jeho vztah k ženám a proč má „na triku“ už třetí rozvod?

Jaký je obecně tvůj vztah k ženám?
Obdivuju je, miluju a jsou mou věčnou inspirací. Vážím si všech, viz můj facebook, kde mám ženy od patnácti do sedmdesáti let a nedělám mezi nimi rozdíl. Asi je to výchovou, i můj táta si mámy velmi vážil, nikdy jsem nezažil, aby se jí jakkoli nevhodně dotknul. Dáma je květina, kterou je potřeba opečovávat a rozmazlovat.

Ty ses ale třikrát rozvedl...

To už je jiná věc, asi to mám takhle dáno osudem. Skoro každý člověk se ale přece v životě zamiluje víckrát.

Věříš na osud?
Věřím. Myslím, že není náhoda ani to, že všechny mé ženy jsou narozeny ve znamení Blíženců, což jsem zjistil až časem, když mi došlo, že jim všem přeju k narozeninám ve stejný měsíc.

Takže z těch vztahů odcházíš vždycky za někým jiným?
V tom prvním případě ano. Paradoxně to tak nebylo u druhého rozvodu, kdy média psala, že za zánik mého manželství mohl vztah s Gábinou. Tehdy jsem měl naopak ženských plné zuby. Moje druhá žena byla skvělá, ale po devatenácti letech strávených v manželství jsem začal mít pocit, že nemám osobní svobodu. A to se zdaleka netýkalo jen svobody sexuální. Gábinu jsem pak potkal až za rok.

Právě teď se rozvádíš i s ní.
Tenhle rozvod jsem nechtěl, soužití s Gábinou bylo perfektní a taky jsem se s ní cítil celých deset let svobodně. Nezkoumali jsme, s kým se kdo stýká, neřešili jsme žádná podezření a byl klid. Rozvádíme se kvůli tomu, že můj úlet s Ornellou média vyhrotila tak, že se to nedalo ustát. Kdyby Gábina nebyla veřejně známá osobnost, asi bychom to vyřešili a zůstali spolu. Nic s tím ale nenadělám, zase to beru jako osud. Asi se to mělo stát. Nic takového jsem neplánoval, ostatně když do vztahu vstupujete, nikdo přece nepředpokládá, že by to mělo skončit špatně.

Ale tady jsi to přece jenom trochu zkazil ty...
Určitě. Já to ostatně kazím vždycky, svým manželkám nemůžu vyčítat nic. Samozřejmě za tím zčásti stojí i takový ten typicky mužský pud mít stále nové ženy, kdy nemusí jít o lásku, ale jen o sex. A právě ten poslední úlet se mi stal osudným.

Víš o tom, že i když řekneš, že jde jen o sex, tak ženské jsou prostě od přírody takové, že od toho čekají víc?
Většina taková je. Ale existujou i ženy, které to berou tak, že sex je prostě jen zábava. A třeba u Ornelly jsem rozhodně nepředpokládal, že se devatenáctiletá holka zamiluje do starýho, tlustýho, fousatýho chlapa.

Taky se hodně řeší tvoje flirtování na sociální síti Facebook.
To je úplně jinak. Mně vůbec nejde o to, někoho tam balit. Chci jen pobavit, nadhazuju témata ke konverzaci, diskutujeme o vztazích. Holky zajímá, jak některé konkrétní situace vidíme my, chlapi. Funguju tam trochu jako poradna. A ti lidi se tam potom seznamují mezi sebou. Už mám takhle na kontě tři svatby.

Tvoje oblíbená průpovídka je, že všichni jste parchanti, jen někteří menší a někteří větší.
Ano. Až na pár výjimek jsme ve vztahu k ženám všichni stejná pakáž. Vždycky se zkrátka necháme velmi rádi aspoň na chvíli unést nějakou jinou...