#P8NocniSvet je fotografický projekt probíhající po celé ČR a na Slovensku zaměřený na noční fotografii a focení ve tmě. Cílem projektu je zjistit, zda kreativita a nápaditost nadšených fotografů (ať už amatérů nebo profesionálů) bez většího technického vybavení povede k závěrečné vernisáži kvalitních nočních fotografií pořízených chytrými mobilními telefony.

Soutěž, workshopy a závěrečná vernisáž vítězných snímků

Soutěž, která je hlavní součástí projektu #P8NocniSvet, odstartovala 7. července 2015 a potrvá až do 9. září 2015. Je zaměřena na fotografování chytrými mobilními telefony v noci a určena všem nadšeným zájemcům z řad široké veřejnosti, fotografickým amatérům, profesionálům i fotoklubům. V průběhu trvání projektu #P8NocniSvet proběhne kromě soutěže i několik workshopů s ambasadory projektu (profesionálními fotografy). Vše potom vyvrcholí v druhé polovině září závěrečnou vernisáží, která představí nejlepší fotografie z řad soutěžících a bude spojena s vyhlášením vítězů. Akce bude situována na atraktivní místo v Praze a vítězné fotografie vybere porota složená ze zástupců hlavního partnera, společnosti Huawei a profesionálních fotografů (garantů soutěže).

Vyhrát lze luxusní smartphony Huawei P8, zájezd do Číny, anebo 100 000 Kč

Výherci soutěže #P8NočníSvět se mohou těšit na řadu nejvýkonnějších top modelů Huawei P8, možnost účasti na workshopech zaměřených na praktické rady k focení, pro absolutního vítěze je připravena finanční odměna 100 000 Kč nebo zájezd do Číny. Nejlepší fotografie, vybrané ustanovenou porotou, budou vystaveny i se jmény jejich autorů na závěrečné vernisáži, na kterou budou vítězové rovněž pozváni.

Jak se soutěže zúčastnit?

Velmi jednoduše. Do soutěže se může zapojit prakticky každý, kdo splní dva základní předpoklady: 1. vytvoří autorskou fotografii chytrým mobilním telefonem a za 2. bude se jednat o noční fotografii na jedno z následujících témat: noční město a architektura; noční příroda; noční pohyb a performance (noční život, zábava, kluby). Počet fotografií do soutěže přitom není na jednu osobu nijak omezen. Fotografie zájemci přihlásí do soutěže prostřednictvím soutěžního webu www.P8NocniSvet.cz, nebo prostřednictvím sdílení fotografií na sociálních sítích Twitter, Instagram – vždy s hashtagem #P8NocniSvet.

Záštita projektu, finanční podpora a profesionálové jako garanti
Projekt #P8NocniSvet je realizován pod záštitou Asociace profesionálních fotografů ČR, za spolupráce s řadou mediálních partnerů. Uskutečnění projektu je možné za finanční podpory společností Huawei. Ambasadory projektu a garanty fotografické soutěže jsou známí profesionální fotografové Adolf Zika, David Kraus, Tereza z Davle a Zdenko Hanout.

Více informací o projektu, pravidlech a výhrách naleznete na: www.P8NocniSvet.cz.