Co mají společného prodavač smíšeného zboží z Golčova Jeníkova, občanské sdružení z Českého Meziříčí, literární spolek z Litoměřic, devadesátiletá hráčka bridže, hráč pétanque upoutaný na vozík…? Umístili se v Ceně senior roku. Určitě takové skvělé lidi máte kolem sebe, řekněte nám o nich! Čas už je pouze do 14. srpna.

Na věku nezáleží, někdo by o sobě řekl, že je na hranici středního věku, jiný je už kmet. To, co spojuje senzační seniory, je pohled na svět, na život, na sebe sama. Jsou aktivní, společenští a inspirují svoje okolí. Do vysokého věku se věnují svému povolání, jiní s důchodem přesedlali na koníčky nebo práci pro své okolí, na kterou dřív nebyl čas. Vyrážejí na společné výlety, pořádají sportovní turnaje a dávají fotky na Facebook.

Tisíce takových senzačních seniorů sdružuje projekt SenSen Nadace Charty 77. Funguje třetím rokem, po celé republice má v současnosti na 90 klubů. A proto bude nadace potřetí udělovat Cenu Senior roku. Ocení jednotlivce a klub senzačních seniorů, i když zasloužili by si ho všichni nominovaní… V minulých ročních jich bylo vždy přes stovku.

„Možná máte takového senzačního seniora skoro vedle sebe nebo je to váš kamarád na Facebooku. Potřebujeme ale, aby se o takových výborných akčních lidech dověděla veřejnost. Aby si všichni uvědomili, že tihle skvělí lidé jsou přínosem společnosti, obohacují ji zkušenostmi a životním elánem. Chceme, aby byli příkladem ostatním,“ vysvětluje Božena Jirků, výkonná ředitelka Nadace Charty 77.

Laureáti převezmou ocenění prvního října – na mezinárodní den seniorů - v Divadle v Dlouhé. Odmění je i skvělé představení O líné babičce. Až do 14. srpna můžete posílat nominace prostřednictvím seniorských klubů, společenských, kulturních nebo sportovních organizací, neziskových sdružení, samosprávy obcí, měst, krajů, škol. Přesné informace i přihlášku naleznete na www.sensen.cz