Nechte se hýčkat v luxusu zámeckých komnat anebo udělejte radost svému partnerovi nevšedním zážitkem. Ať už se políbíte na zámku nebo na bobové dráze, letos si svatého Valentýna v Česku opravdu užijete!

Dopřejte si víkend jako v pohádce

Kde jinde oslavit svátek zamilovaných než na krásném zámku, v romantických zámeckých pokojích. Využít jedinečnou nabídku šlechtické pohostinnosti můžete od 13. do 17. února na barokním zámku Liblice. Večeře v Zámecké restauraci za doprovodu klavíru bude spolu s valentýnským menu při svíčkách nezapomenutelným zážitkem pro vás oba.

Pokud chcete se svou láskou prožít romantickou noc na zámku se sklenkou šampaňského a snídaní servírovanou až do postele, vyzkoušejte stylový zámecký hotel Chateau Mcely. Oslavu svatého Valentýna na Chateau Mcely si můžete dopřát od 14. do 16. února 2014. Zdejší restaurace Piano Nobile, oceněná již několikrát prvním místem v prestižním Maurerově výběru Grand-restaurant, nabízí jídla dle starých receptur původních majitelů zámku Thurn-Taxisů. Navíc si zde dopřejete neobyčejný zážitek při Smyslném valentýnském rituálu v lázních Mcely Spa.

Chcete-li si dopřát luxusu a pohodlí velkolepého sídla, staňte se 14. až 16. února hosty jedinečného Boutique Hotelu na zámku Herálec. Pro všechny, kteří si chtějí užít romantické atmosféry svátku sv. Valentýna a mít nerušený čas jen pro sebe, je zde připravený speciální Valentýnský balíček.
Dobrým tipem pro čerstvě zamilované a páry se smyslem pro romantiku je zámek Zbiroh, který připravil od 14. do 16. února Valentinský víkend. Můžete tady strávit romantickou noc i den. Jedinečnou atmosféru vytváří růže a čokoláda na pokoji, i procházka zámeckým parkem – krásným v každém ročním období. Po skvělé večeři v zámecké krčmě můžete třeba relaxovat ve wellness centru.

Překvapte svou polovičku originálním zážitkem

Originálním dárkem a zážitkem bude v sobotu 8. a v neděli 9. února určitě valentýnské fotografování v Museu Fotoateliér Seidel v dobových kostýmech z přelomu 19. a 20. století. K fotografování vám tu ochotně zapůjčí dobové módní doplňky, připraveny jsou i čokoládové pralinky, květiny a přípitky šampaňským.

Jedinečným místem k valentýnským oslavám je paluba svátečně vyzdobené lodi, která láká na romantickou plavbu. Nezapomenutelný večer s živou hudbou, skvělým jídlem, bohatým výběrem nápojů a míchaných drinků a tancem do pozdních nočních hodin zažijete s Labskou plavební společností v Děčíně, jejíž loď vyplouvá 14. února v 17:30 hodin.

V srdci staré Prahy se můžete 14. a 15. února nalodit na Dvořákově nábřeží na loď firmy Intergroup Praha, která zve na dvouhodinovou plavbu historickým centrem s výhledem na krásně osvícené večerní památky. Součástí zážitku je také dobrá večeře a živá hudba.

Jestliže toužíte po něčem originálním a život v naší současnosti vám připadá nudně šedivý, překvapte svého partnera a oslavte svátek zamilovaných v jiné historické době! Do unikátního středověkého Hotelu Rustical v Dětenicích můžete přijet jako sedlák, měšťan, král nebo dokonce císař. Po dobrodružství, které na vás bude čekat v krčmě, prožijete nezapomenutelnou noc. Druhý den můžete navštívit zámecký pivovar, kde poodhrnete roušku tajemství výroby dětenického piva lásky.

Patříte-li mezi milovníky koupání a saunování, je pro vás jako stvořený speciální večer ve Vodním a Saunovém světě v Aquapalace Praha za svitu svíček a loučí a doprovodu relaxační hudby. Připraveny jsou také speciální saunové ceremoniály pouze pro tuto akci, která proběhne 15. února od 20 hodin.

Neobyčejným zážitkem bude jistě také večeře na Žižkovské věži v restauraci Oblaca, která představuje unikátní kombinaci moderní kuchyně s nádherným výhledem na metropoli. Součástí věže je i velmi luxusní šestihvězdičkové apartmá One Room Hotel, kde se můžete položit do prostorné postele a pozorovat město z ptačí perspektivy.

Láska ve sportovním duchu

Valentýnský večer plný zábavy se dá prožít také v Praze na bobové dráze, kde jsou 14. února připraveny speciální jízdy, spojené s večeří, servírovanou na společném talíři. A pokud se vám snad nepovedlo sehnat hlídání pro děti, vezměte je s sebou – připraví vám stůl pro více osob.

Pro sportovně laděné páry můžeme doporučit také netradiční adrenalinovou a přesto bezpečnou zábavu! Přijďte si vyzkoušet pocit volného pádu do Skydive areny v Letňanech, v bezpečí větrného tunelu. Tunel je jediný na světě, kde si můžete vyzkoušet, jaké to je, když vítr fouká rychlostí přes 270 km/h.

Fascinující a dobrodružná může být také večerní projížďka Prahou na vozítku segway. Projedete se centrem Prahy a třeba si z Petřína vychutnáte romantický západ slunce.

Více tipů na výlety a zajímavé akce z celého Česka najdete na www.kudyznudy.cz