Tip první: Dárek s mašlí

Je to jednoduché. Na vejce (může být obarvené, anebo přírodní bílé) nalepte po obvodu širší látkovou stužku, jako byste balila dárek. Na vršek vajíčka pak přilepte uvázanou mašli – a je to.

Tip druhý: Puzzle

Vyfoukněte vejce a rozbijte skořápku na kousky. Ty pak nalepte na jiné vajíčko uvařené natvrdo. Nejlépe vypadají malé kousky skořápky, které jsou nalepené ne moc daleko od sebe. Na hnědé vejce nalepujte skořápku z bílého a naopak. Kropenaté puzzle vajíčko je na světě!

Tip třetí: Vejce v punčochách

Ustřihněte staré silonky a do punčochy vložte bílé vajíčko, na které přiložte např. malé lístečky nebo vystřižené tvary (srdíčko, kytička, hvězdy apod.). Punčochu zavažte, aby se přiložené obrázky neposouvaly a vajíčko obarvěte obvyklým způsobem. Pro lepší výsledek můžete tvary vystříhat z bílých nalepovacích štítků, abyste pojistila, že nesklouznou a obrys bude ostrý.

Tip čtvrtý: Vajíčko v pytli

Hodí se pro čokoládová vajíčka. Vezměte si malý čtverec látky, vajíčko v původním obalu položte doprostřed a zdvihněte cípy látky jako byste chtěla udělat sáček. Zavažte ozdobnou mašličkou, přistřihněte cípy pokud jsou moc dlouhé – a je hotovo.

Tip pátý: Vzkaz

Opravdu snadný a přitom efektní způsob zdobení vajec. Vezměte bílé vejce a tenký fix – nejlépe lihový, aby písmo drželo a napište na něj cokoliv chcete. Třeba vyznání lásky, poděkování, básničku, věnování apod. Budete originální!

Neobvyklý tip Kafe.cz: Staňte se kraslicí!

  • »Hody, hody doprovody, dejte vejce malovaný…« Zkuste na chvíli zavřít oči a představte si tradiční Velikonoce. Hoši obcházejí domy s pomlázkou a jako odměnu si od děvčat domů nesou plný košíček malovaných kraslic. Proč ale malovat pouze vajíčka? Co takhle trochu netradiční pomlázka? Udělejte kraslici ze sebe! Proč neschovat pár vajíček, kuřátek nebo zajíčků na místa přístupná jen vašemu drahému? Jejich hledání se můžete stát zajímavou velikonoční pomlázkou.
  • Pro zdobení můžete použít divadelní maskérské barvy, a to mastné či ředitelné vodou. Variantou jsou i speciální barvy na tělo používané při bodyartu. Jsou rozpustné buď ve vodě či v tucích a vydrží několik hodin. Dobře posloužit by vám mohla také hena,“ radí vizážistka Lenka Dostálová.
  • Při používání speciálních barev je dobré nejdříve ošetřit kůži mastným krémem, hena naopak potřebuje kůži suchou. Pro delší uchování a dosažení tmavší barvy je dobré malbu henou po dokončení potřít roztokem citrónu a cukru.

Kafe.cz doporučuje: