Říká se, že půjčka by měla být vždy až posledním řešením. Nejdříve je vhodné poptat se rodiny, omezit své výdaje a snažit se vyjít s tím, co člověk má. Pokud nic z toho nepomáhá a peněz se nedostává, půjčka je jediným možným řešením. Dá se získat i v době lockdownu, kdy jsou služby zavřené.

Návštěva banky je kolikrát zbytečná
Komu chybí pár tisíc nebo pár desítek tisíc, pro toho je úplně zbytečné vydávat se do banky. Navíc je dost pravděpodobné, že banka by mu bezúčelový úvěr ani neschválila. Proces schvalování v bance je dost zdlouhavý a přísný. Banky mají mnohem přísnější kritéria pro posuzování klientů na rozdíl od nebankovních společností.

O půjčku si požádáte pohodlně online
Nebankovní půjčky mají ještě jednu podstatnou výhodu – dají se vyřídit plně online. Člověk nemusí nikam chodit, pouze vyplní údaje ve webovém formuláři, nahraje potřebné dokumenty a vyčká, jestli mu jeho žádost schválí. Celý tento proces zabere pár desítek minut. Někteří poskytovatelé lákají právě na rychlost, například Razdvapujcka.cz slibuje až 100 000 korun na cokoliv do 15 minut na účtu. Splácení je přitom možné rozložit až do 36 měsíců. Výhodou může být také to, že u této půjčky neplatíte žádné poplatky za zřízení.

Svoji půjčku si dobře spočítejte
Na webu poskytovatelů často najdete kalkulačku, která vám pomůže spočítat výši splátek. Proto je možné si snadno vybrat na jak dlouho a kolik budete měsíčně splácet. Splátku je také možné u některých poskytovatelů odložit, většinou ze závažných důvodu popsaných ve smlouvě.