WOODY ALLEN

Manželé a manželky, TV Nova, 8. 12. 2011, 9:05

Woody Allen je filmařský pojem…a jakmile se jeho film objeví na obrazovkách, rozhodně doporučuje mrknout se na něj. Toto komediální drama je totiž opravdu život. Woody Allen ve svých filmech mapuje mezilidské vztahy a v tomto případě jde o dvě manželské dvojice. Do filmu vložil i svoje zkušenosti z vlastního nevydařeného manželství a nového vztahu s o hodně mladší dívkou (v jeho případě dokonce s nevlastní dcerou). Film odráží dokonale vztahy mezi lidmi a neopomíjí ani důsledky, které z toho vyplývají.

ROMANTIKA

Co je šeptem…, TV Nova, 9. 12. 2011, 20:00

Určitě už jste slyšela, že jediný kdo stárne, jsou ženy…muži zrají. O pravdivosti tohoto tvrzení vás možná přesvědčí matka, dcera i vnučka, které shodou okolností všechny projdou náručí stejného muže. V případě Kevina Costnera se tomu tady na Kafi.cz ani moc nedivíme. Tato komedie neoslní, ale ani neurazí. Rozhodně u ní ale zapomenete na všechny možné problémy, třeba, že ještě nemáte napečeno, nebo jste ještě nestihla umýt okna. Možná díky Jennifer Aniston v hlavní roli, které to zase sluší.

ROMANTIKA

Mickovy modré oči, TV Prima, 10. 12. 2011, 13:40

To, že v našem světě existuje mafie víme…dnes je to dokonce velmi moderní téma a filmové společnosti nám hrnou jeden akční thriller za druhým. Už dříve se ale na mafiánskou tematiku podíval režisér Kelly Makin, a to komediálním okem. Jaké to asi je, když se mladý angličan v podání Hugha Granta zamiluje do dcery mafiána? Kromě nebezpečí to přináší spoustu komických situací. Dle našeho názoru patří tato komedie mezi ty povedené a Hugh Grant navíc vypadá skvěle.

TAJEMNÝ VEČER

Šifra mistra Leonarda, TV Nova, 10. 12. 2011, 20:00

Milujete tajemství? Pak se určitě podívejte na velmi úspěšný film, který mapuje cestu univerzitního profesora plnou symbolů a nebezpečí, která nakonec vede k šokujícímu odhalení. V hlavní rolích se představá Tom Hanks a jeho pomocnicí bude Audrey Tatou. Film je světem sám o sobě, režisér dokonale zfilmoval kniní předlohu Dana Browna plnou historie a luštění záhadných anagramů. Ačkoli kritika z filmu příliš nadšená nebyla, diváci po celém světě luštili tajemství svatého grálu. A letos můžete i vy na televizních obrazovkách.

Kafe.cz zjistilo:

  • většina filmu se odehrává v Paříži – ve filmu tak uvidíte spoustu památek…Obraz Mony Lisy ale není pravý. Kvůli filmovým světlům totiž filmaři dostali zákaz na filmování originálu, museli se spokojit s replikou
  • francouzský ministr kultury dal štábu povolení k natáčení přímo uvnitř slavného Louvre
  • uvedení filmu se příliš nelíbilo katolíkům po celém světě – jeho premiéry tak provázely časté demonstrace
  • Dan Brown také napsal knihu Andělé a démoni, která byla také zfilmována, hlavní role se znovu ujal Tom Hanks