Nejen astrologické znamení, ve kterém jsme se narodili, ale také takzvané čtyři základní živly prý určují naši povahu a život. Pojďte zjistit, zda jste Oheň, Voda, Vzduch, či Země a co to znamená…

Z následujících možností si zapište vždy tu, která je vám nejbližší:

1. Ve vztahu rozhodně nesmí chybět:

a) vášeň

b) jistota

c) dostatek prostoru a volnosti

d) emoce

2. Když jste s někým ve sporu, vypadá to takto:

a) vždy máte pravdu, nechcete proto slyšet argumenty druhých

b) v klidu hledáte kompromis

c) snažíte se druhou stranu jemně přesvědčit

d) cítíte se dotčeně, že jiní pochybují o vašem názoru

3. Jaká profese by vám nejlépe sedla?

a) kreativní

b) dobře finančně ohodnocená

c) v médiích

d) v partě dobrých lidí

4. Jak byste nejraději strávil(a) víkend?

a) na dobrém mejdanu

b) na výletě s přesným plánem

c) s přáteli, dobrou knihou či filmem

d) procházkou v krásném místě

5. Jaká je vaše největší slabost?

a) unáhlenost

b) přílišná racionalita

c) věčné snění

d) přecitlivělost

Jak jste v testu dopadli?

  • Nejvíce odpovědí A: Jste vášnivý ohnivý živel, který potřebuje vzrušení, stále poznávat něco nového a jedinečného. Ani ve vztahu či práci nesnáší nudu, jinak se u vás může okolí bát výkyvů nálad. Dejte si pozor na svou vztahovačnost a urážlivost. Zato se nebojíte jít po hlavě do věcí (byť je máte skvělé naplánované), před nimiž ostatní trnou hrůzou, a často slavíte úspěchy. Proto máte obdiv druhých.
  • Nejvíce odpovědí B: Přitahuje vás zem, což znamená, že jste spolehliví, praktičtí, pracovití a skvělí organizátoři. Jde vám vše v oboru ekonomie, víte jak vydělat peníze i jak je zbytečně neutratit. Plánujete a v životě máte řád. Spontánnost vám moc neříká, ale jste veselí společníci. Druzí šílí jen z vašeho až přehnaného dodržování pravidel.
  • Nejvíce odpovědí C: Vzdušný živel se vyznačuje bystrostí, všestranností, smyslem pro etiku a oblíbeností u druhých. Lidé vám svěřují tajemství, ačkoli vy ve svých vztazích málokdy odhalíte city slovy. Sníte, ovšem v praxi se vám bohužel moc nedaří, protože si to neumíte moc uspořádat. Přestaňte věci zbytečně moc analyzovat!
  • Nejvíce odpovědí D: Voda - to jsou umělecké sklony a city, jimiž rozhodně nešetříte. Jste velmi emotivní, empatičtí a soucitní; pokud se vám stejného nedostane od druhých, býváte nešťastní. Často měníte nálady, proto bývají vaše názory subjektivní. Pozor na lenost a upínání se k minulosti! Dejte průchod své skryté bojovnosti, a to nejen, když je ubližováno druhým.

Čtěte také:

Krok 6

Inspirace pro interiér: majitelé domu mají rádi skandinávskou jednoduchost a střídmost ve výrazu. „Surfujeme po večerech na webech, projíždíme různé blogy a hledáme inspiraci. Samozřejmě Skandinávie není jen u nás tak populární IKEA, ale třeba i zajímavé značky jako například Svenskt Tenn (www.svenskttenn.se). Návrhy Josefa Franka se mimochodem časově kryjí třicátými lety, kdy byl tento dům stavěn. „Samozřejmě srovnáváme nesrovnatelné: dům, který nyní rekonstruujeme, byla v zásadě sociální, velmi ekonomická výstavba bez jakýchkoliv dalších ambicí. Modernistické stavby Bauhausu, jež jsme uváděli třeba v předchozím dílu, byla top evropská liga. Ale hledíme pro inspiraci a detaily k těm nejlepším,“ směje se majitel.