Divadlo je na malebném místě Malé Strany v Besední ulici mezi Kampou a Újezdem. Napětí mezi krásou starého města a energií nového světa se inspirativně vepsalo do celé historie divadla. Počínaje meziválečnou tvorbou pánů Voskovce a Wericha s jejich slavnou West pocket revue či o dvě desetiletí později nástupem Divadla satiry s O. Lipským, M. Kopeckým, M. Horníčkem, S. Zázvorkovou, V. Brodským a dalšími.

I současné Divadlo Na Prádle, jehož novodobá historie se začala psát po povodni v roce 2002, respektive po celkové rekonstrukci a modernizaci prostoru v roce 2004, se snaží navázat na odkaz kolegů a jejich autorské tvorby, o které řekl Jindřich Plachta že „voní mateřídouškou“.

Současný pitoreskní muzikál „Krysy“, je okouzlující přehlídkou naší nejmladší herecké generace. Je podívanou inspirovanou japonskou lidovou povídkou, pygmalionem, starými hollywoodskými komediemi, jedním hlodavcem a čert ví čím ještě. Inscenaci, která je plná sympaťáků a "lůzrů", gangsterů a femme fatale, lásky, nakumulovaného talentu, čisté hravosti a bůh ví čeho ještě, navštěvují vedle generačně spřízněného publika i všichni, kteří si nosí a chrání malé dítě ve své duši.

Stálicí na repertoáru divadla je inscenace N. R. Nashe „Obchodník s deštěm“, která má za sebou od roku 2004 již 150 repríz. Milý, komicky laděný, geniálně prostý příběh o hledání lásky, porozumění, o soudržnosti a láskyplných vztazích v rodině. Igor Bareš byl za svůj jedinečný herecký výkon v roli obchodníka Starbucka nominován mezi největší herecké osobnosti roku 2004 na divadelním portálu i-divadlo. Inscenace je průtrží pozitivní energie, kterou v dnešní době plné katastrof potřebuje každý z nás.

Opravdovou divadelní lahůdkou je inscenace „Psí matky“. Drama P. Kohouta, napsané podle románu světoznámého řeckého spisovatele Pavlose Matesise, je příběhem obyčejné ženy, která doslova kráčela dramatickými dějinami 20. století. Hra je plná emocí, člověčiny a působivých lidských osudů. Vedle skvělá češtiny P. Kohouta a jeho režijního vedení vás zcela pohltí a omráčí herecká osobnost M. Málkové, která je jako Rubini Meskarisová zábavná, bezelstná, naivní, mazaná, psychicky vyšinutá, monotematická, vnucující svou pravdu. Poloh nabízí nepřeberně a všechny se nakonec slévají ve velmi uvěřitelné ztvárnění naturelu bláznivé, trochu znavené, ale neškodné a snad i laskavé ženy.

Pro všechny, kteří aktuálně prožívají a řeší to věčné téma lásky a rozchodů, rodiny, dětí, sexu, svobody je určena inscenace „Večeře s přáteli“ D. Marguliese. Satirická komedie, která s nadhledem, ale nekompromisně a razantně demaskuje naše charaktery, je ověnčená řadou významných literárních a divadelních cen, včetně té nejprestižnější Pulitzerovy ceny. Kdo z nás nestál před tím nejtěžším rozhodnutím v životě. Svěží, moderní, černá komedie o manželství, přátelství, rizotu a hluboce dojímající lidskosti je rozhodně určena ženám s bohatou osobní zkušeností. Všechny ostatní dámy a slečny vyděsí k smrti. Chtělo by se křičet - Vstup možný pouze s partnerem!

V Divadle Na Prádle si najdou své i nejmenší a nejmladší divačky. Pravidelné víkendové pohádky zaujmou svojí pestrostí, fantazií a hravostí. Jenom namátkou stojí za to jmenovat „Jak šly hračky pryč“, „Vztekání aneb Nečekaný výlet na planetu Zlobidlex“, „Kolem světa v čajové konvici“,“Na salaši draci jsou“ a mnohé další.

Příjemné prostředí pak najdou všichni i v divadelní kavárně.

Bližší informace k repertoáru, galerii, dílnám i kavárně Divadla Na Prádle naleznete na internetových stránkách www.napradle.cz.

Nebývá v dnešní době až tak zvykem, aby čerstvě narozené divadlo šlo tvrdohlavě proti proudu současného klišé známých seriálových tváří, bezobsažných lechtivých komedií či pseudoavantgardních nic neříkajících konstrukcí. Tato snaha Divadlu Na Prádle přináší neopakovatelnou atmosféru a energii. Rozhodně se vám v dnešní době vyplatí, když si najdete své Prádlo.