STAVEBNICE LEGO® JSOU ODPOVEĎ, JAK NA POŘÁDNÝ ODPOČINEK I V OMEZENÉM ČASE

Průzkum realizovaný společností LEGO Group v České republice odhalil, že pocity stresu zažívá alespoň jednou měsíčně 62 % dospělých Čechů. Bezmála polovina z nich (46 %) uvádí, že doba odpočinku je pro ně nedostatečná. Odpočinkem přitom strávíme nejčastěji (41 % případů) 2–5 hodin týdně.

Zároveň je stále víc lidí zaměstnáno v profesích, kde se realizují především mentálně. Duševní výkon, soustředění i nutnost se neustále rozhodovat o nehmatných úkolech a jejich důsledcích s sebou nese potřebu relaxace, která pracovní výkon kompenzuje. Psycholog Dalibor Špok dodává, že „zejména lidé, kteří pracují v profesích vyžadujících mentální výkon, by měli odpočívat formou jednoduché manuální činnosti, která obvykle vede k relaxaci a uklidnění. Pokud se na tuto činnost plně soustředíme, nemusíme přemýšlet nad běžnými problémy, a tak regenerujeme."

Obyčejné stavění může mít skvělé účinky, a vedle zmírňování stresu také podporuje schopnost kreativity, řešení problémů, schopnost rozhodovat se nebo poučit se z chyb. „Jeden z benefitů hry s kostkami je také bezprostřední pocit uspokojení z konkrétního výsledku naší práce – můžeme vidět, že nám něco doslova roste pod rukama. To mnozí pracovníci vůbec nezažívají," doplňuje Dalibor Špok.

Kostky nemusíte zabavit dětem, objevte nejnovější stavebnice LEGO z nabídky pro dospělé.

ANDY WARHOL DO KAŽDÉ DOMÁCÍ GALERIE

Obdivovatelé pop-artu nyní mohou se stavebnicí LEGO® Art Andy Warhol’s Marilyn Monroe (31197) vytvořit vlastní slavný Warholův zářivě růžový sítotisk Marilyn Monroe a jeho další tři různě barevné kombinace.

NA VÝLET DO SLUNNÉ ITÁLIE

Vydejte se vstříc dolce vita s ikonou italského designu z konce 60. let. Model LEGO® Creator Expert Fiat 500 (10271) je věrnou replikou klasického automobilu, která oplývá italskou elegancí a detaily z kostek LEGO.

SUVENÝR Z VYSNĚNÉ DOVOLENÉ

Dubaj se může pochlubit nejpozoruhodnějšími budovami na světě. Věrně je zachycuje model LEGO® Architecture Dubai (21052). Stavebnice obsahuje model mrakodrapu Burdž Chalífa, hotel Jumeirah Emirates Towers Hotel, ale také Dubajskou fontánu a rozhlednu Dubajský rám.