Chcete vyhrát napínavý krimi román Mezi zrnky kávy? Soutěžte na Kafe.cz

Prázdné místo

J. K. Rowlingová

Po nenadálé smrti čtyřicátníka Barryho Fairbrothera zůstane Pagford v šoku. Je to zdánlivě idylické anglické městečko s dlážděným náměstím a starobylým opatstvím, ale za hezkou fasádou zuří tichá válka. Bohatí válčí s chudými, teenageři s rodiči, manželky s manželi, učitelé se žáky. Pagford rozhodně není tím, čím se zprvu zdá. Prázdné místo, které po Barrym zůstane v městské radě, se brzy stane katalyzátorem největší války, jakou město zažilo.

vydává nakladatelství: ALBATROS

Deník Sprosté matky

Ian Frazier

Vynikající humoristický román z pera amerického spisovatele Iana Fraziera sleduje jeden rok v životě nevšední a svérázné hrdinky – Sprosté mámy. Nenechte se ale mýlit, nejde o žádnou ženskou z periferie společnosti s výrazivem otrlého námořníka, která nejde pro ránu daleko, právě naopak. Je to vzorná hospodyňka, oddaná manželka a matka dvou synů, která každé ráno vstává s přáním chovat se vzorně a mluvit jako kniha. Její předsevzetí ovšem pravidelně narazí na nejrůznější úskalí běžného života.

vydává nakladatelství: JOTA

Kdo miluje nejvíc

Tess Stimson

Clare Eliasová od začátku těhotenství ani na vteřinu nepochybovala, že bude dobrou matkou. Vždycky přece všechno zvládla: je majitelkou prosperující sítě květinových síní, má hezkého (a o deset let mladšího) manžela Marka, který je jí po všech stránkách oporou. Clare se zkrátka vždy vydařilo vše, na co sáhla. Proč by se tudíž měla obávat něčeho tak přirozeného. Jak už to ale bývá, člověk míní a život mění...

vydává nakladatelství: DOMINO

Ženy na tahu

Joanne Fedlerová

Jo, Helena, Erika a CJ se seznámily tak dávno, že už si ani nepamatují, kdy to vlastně bylo. Chodily tehdy do stejného mateřského centra a jejich život se točil kolem malých dětí, z nichž už jsou dneska většinou puberťáci s vlastními názory, iPody a hormonálním zemětřesením. Zatímco se některé mámy potýkají s pocitem prázdnoty, jiné tuší, že se konečně budou moci po dlouhé době zase volně nadechnout.
Když se společně vypraví na víkend za město, netrvá dlouho a probírají se chlapi, manželství a děti, důvěrnosti i zranitelná místa. Dojde ale i na hádky a některá přátelství čeká těžká zkouška, když se víkend začne ubírat nečekaným směrem.

vydává nakladatelství: JOTA

Klaudie na rozcestí

Beáta Matyášová

Klaudii už bylo třicet. Má za sebou jeden vážný vztah, který ukončila, protože si byla jistá, že na ni čeká někdo lepší. Potkala čtyřicetiletého Petra. Ten žije sám, přestože stále není rozvedený se svou manželkou, s níž střídavě vychovává dceru Terezku. Zpočátku je Klaudie ve vztahu spokojená, než si definitivně uvědomí, že čas neúprosně utíká a ona touží po vlastním dítěti. Bohužel Petr o další dítě nestojí. Jak se Klaudie zachová? Čeho všeho je schopna se kvůli mateřství vzdát?

vydává nakladatelství: MOTTO

Turistický průvodce FRANCIE

D. Abram, R. Blackmore, C. Brousil a kol.

Jste milovníci nádherné přírody, úchvatných hor a malebných liduprázdných pláží? Rádi poznáváte nová města s bohatou kulturní tradicí, příjemnými lidmi a spoustou památek? Baví vás dobrodružné výpravy do hor či sjíždění divokých řek, nebo si rádi dopřejete dobré jídlo a sklenku prvotřídního vína? Ať odpovíte jakkoli, Francie vás rozhodně nezklame a tenhle knižní průvodce se vám bude rozhodně hodit!

vydává nakladatelství: JOTA

Pan Burák

Adam Ross

David Pepin svou ženu Alici miluje, zároveň už ji ale nemůže vystát, a tak začne snít o náhodném zásahu shůry, který ho milované ženy zbaví. Kde se sny stýkají s realitou? A jak do všeho zasáhne Pan Burák?

vydává nakladatelství: PLUS

Lži o zdraví

Glen Matten, Aidan Goggins

Průvodce zdravím pro každého, koho už nebaví neustále se měnící informace o negativech či pozitivech vajíček, margarínu, červeného masa nebo vegetariánské stravy. Dva mladí britští vědci odhalují pravdu o potřebách zdravého lidského těla, kterou se nám snaží farmaceutický průmysl za pomoci médií zatajit. Publikace poslouží jako kompletní příručka péče o zdraví ve 21. století.

vydává nakladatelství: JOTA

Pekelná třída řádí

Vojtěch Steklač, Adolf Born

Další díl vyprávění plného legrace navazuje na předchozí dobrodružství Boříkovy party z Holešovic Pekelní třída. V dvaadvaceti příbězích kluci svádějí boje s novým třídním Hamáčkem. Ačkoli učitelský zelenáč dělá vše pro to, aby ho brali jako kruťasa, stane se z něj pro kluky neškodný Hamajda. A když o prázdninách navíc Hamajda uspořádá pro své pekelníky středověký tábor a všichni si vyzkoušejí rytířské klání a básnění, získá si je na svou stranu.

vydává nakladatelství: ALBATROS

Člověk Gabriel

Kateřina Dubská

Toto je krásný snový příběh o snech, o přátelství, lásce, válce i větříku, který jeho nit zavane, kam se mu jen zachce. Bude to příběh o životě člověka a dávno zaniklém světě kočovníků.

vydává nakladatelství: JOTA

Paladinovo proroctví: Probuzení

Mark Frost

Patnáctiletý Will West žije podivný život, stěhuje se z místa na místo a netuší proč. Rodiče po něm chtějí, aby ve škole nevybočoval z průměru, a také v běžeckém družstvu by neměl moc vynikat. Jenže potom se Will zapomene a při celostátním inteligenčním testu získá nejvyšší počet bodů v historii.
Uchází se o něj exkluzivní gymnázium, Centrum integrovaného studia, a sledují ho podezřelí muži v černých autech. Když najednou přijde o rodiče, musí do nové školy uprchnout, aby si zachránil holý život.

vydává nakladatelství: JOTA