Rey Koranteng – Prodavač

Moderátor Televizních novin o svém vzdělání dlouhá léta lhal. Tvrdil, že má maturitu, ve skutečnosti byl ale vyučeným prodavačem. V roce 2008 si nakonec zkoušku z dospělosti dodělal na 1. Slovanském gymnáziu v Praze. Na soukromé škole ho doplnění vzdělání přišlo na 115 tisíc korun.

Karel Gott – Elektromontér

Původně chtěl být mnohonásobný Slavík malířem, ale nevzali ho na školu. Proto se šel učit elektromontérem, při škole se už nicméně věnoval hudbě, kterou tolik miloval. A Česko později získalo pěveckou ikonu – naštěstí pro Gotta i pro fanoušky. Jako zaměstnanec někdejšího ČKD se prý totiž pracovními úspěchy zrovna chlubit nemohl.

Leona Machálková – Učitelka

I když od dětství toužila po divadle a hudbě, po maturitě nastoupila na Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, kde vystudovala obor český jazyk a dějepis. Zřejmě jako zadní vrátka, kdyby zpěv nevyšel, byla připravena učit. Zpěvačka dokonce tvrdí, že ji ke zpěvu přivedl právě český jazyk, neboť během studia často pročítala písňové texty.

Lucie Bílá - Dámská krejčová

Zpěvačku s rodným jménem Hana Zaňáková sedět u šicího stroje nebavilo, i když si u toho zřejmě pobrukovala. V 80. letech si jí všiml producent Petr Hannig, vymyslel umělecké jméno Lucie Bílá a napsal pro ni několik zásadních hitů. Okamžitě nebylo pochyb o tom, že Lucie šicí stroj vymění za mikrofon.

Bohuš Matuš – Kominík

Psal se rok 1989, když jeden budoucí zpěvák dokončil studium na učilišti coby kominík. Být věčně od sazí ale nechtěl, a tak se po dvou letech od dokončení školy rozhodl vystudovat konzervatoř. Jeho talentu si brzy všiml hudební skladatel Karel Svoboda (†68) a pomohl mu prorazit. Matuš se později na pár let ze scény vytratil, teď se ovšem pomalu vrací na výsluní.

Josef Vojtek – Opravář telefonů

Všechno mohlo být jinak, kdyby se oblíbený frontman skupiny Kabát živil původním řemeslem. Jako na opraváře telefonů byste na něj dnes zřejmě narazili v nějakém obchůdku s výlohou přeplněnou regály s repasovanými mobily. Sám zpěvák přiznal, že se chvíli jako opravář telefonů živil, ale prý byl zrozen pro rockovou hudbu.

Inna Puhajková – Policistka

Byla rozhodnutá stát se policistkou, proto se vydala studovat Střední policejní školu ministerstva vnitra v Praze, kde v roce 2006 maturovala. Jenže vztah s hokejovou legendou Jaromírem Jágrem (45) jí zcela změnil život. Nejenže se stala slavnou, ale zároveň po rozchodu dostala nabídku stát se sportovní moderátorkou. Kariéra v televizi jí vyšla, mnoho mužů ale smutní. Pokuta třeba za rychlost od Inny by jim možná byla i příjemná...

Václav Noid Bárta – Řezník

Sám přiznal, že jako řezník párkrát vypadal, když se v mládí rval na ulici. Ale poté, co si na „učňáku" prošel praxí, kdy třeba týden jako pomocná síla obíral uzené maso od kosti, věděl, že se raději zkusí živit zpěvem. Šel si za svým a kromě toho, že je úspěšný muzikálový herec a uznávaný rocker, se z něj díky původní profesi stal na čas i vegetarián.