Na 4 porce potřebujeme:

600 g kapra
2 hrušky
1 papriku
3 bobkový list
6 kuliček nového koření
6 hřebíčků
125 g másla
sůl
pepř
šťávu z jednoho citronu

Postup:

Kapra opláchneme a osušíme papírovou utěrkou. Poté osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme odležet 5 – 10 minut. Hrušky oloupeme a spolu s paprikou zbavíme jádřinců. Nakrájíme na plátky. Pekáček vymažeme částí másla a vložíme porce kapra kůží dolů. Poklademe hruškami a paprikou, přidáme bobkový list, hřebíček a nové koření. Navrch položíme plátky másla.

Pekáček dáme do předehřáté trouby a pečeme při teplotě 200 °C asi 20 minut. Podle potřeby můžeme do pekáčku přilít trochu horké vody a kapra přelít vypečenou šťávou.

Podáváme s vařeným bramborem.

Krušovice byly jako jediný pivovar u nás po sto let ve vlastnictví české královské koruny, když ho v roce 1583 koupil král český a císař římský Rudolf II. Od té doby zde krušovičtí sládci vaří pivo bez přerušení. Do portfolia krušovického pivovaru patří především královská Desítka a Dvanáctka, které jsou na přání spotřebitelů vařeny podle dobových receptur z osmdesátých let 20. století. Součástí portfolia jsou také Krušovice Černé a Krušovice Pšeničné. Krušovická piva pravidelně vyhrávají prestižní degustační soutěže doma i v zahraničí. Výrazným úspěchem se v roce 2013 staly stříbrné medaile pro Desítku a Dvanáctku ze soutěže Monde Selection – Quality Award. Na soutěži Dočesná v Žatci obsadila krušovická piva všechny tři medailové příčky ve svých kategoriích. Krušovická Dvanáctka a Krušovice Černé se dále pyšní stříbrem z degustační soutěže Pivo České republiky 2015. V tomtéž roce získala značka Krušovice Pšeničné stříbrnou medaili na prestižní soutěži Zlatá pivní pečeť, na třetí příčce se umístily Krušovice Černé. Pivovar je známý i svými exkurzemi, v roce 2014 přivítal přes 50 000 návštěvníků. Pravidelně také pořádá i speciální exkurze a kurzy pivního sommeliérství pro opravdové pivní znalce.