Pálení čarodějnic probíhá obvykle v noci z 30. dubna na 1. května, jinak se také tento večer nazývá Filipojakubská nebo Valpuržina noc či také Beltine. Jde původem o pohanský svátek oslavující plodnost, který má hluboké kořeny. Tato noc je považována na magickou. Často se objevovaly i zmínky, že o této noci se otevírají skryté poklady. Lidé věřili, že tuto noc se slétají všechny čarodějnice z okolí na sabat. Jelikož se lidé chtěli před čarodějnicemi a vůbec zlými duchy a démony chránit, zapalovali na vyvýšených místech ohně. Popel, který zůstal z ohňů, se používal pro zvýšení plodnosti a úrody, často se také přes menší ohýnky skákalo, což mělo také zajistit plodnost a dokonce mládí. Postupem doby z těchto ochranných ohňů vznikl náš současný zvyk.

Mládí, krásu a životní energii můžete získat v tuto magickou dobu i jinak než skákáním přes oheň

  • Můžete využít lázeňského pobytu Čarodějnický rej v Lázních Mšené a tyto kvality vás jistě jako kouzlem také oblaží svojí přítomností.

Magický pobyt je pro vás připraven v termínu 27. - 29. 4. a v rámci této relaxace je pro vás nachystán čokoládový relaxační program. Dočkat se můžete čokoládové lázně, čokoládové masáže zad a čokoládového zábalu dolních končetin.

Nesbíhají se vám chutě?

A to není všechno, jistě využijete ještě vstup do sauny a hlavně vstup zdarma na páteční Filipojakubskou zábavu! V sobotu se ještě můžete zúčastnit klasického pálení čarodějnic a opékání buřtů u lázeňské hospůdky.

Přijeďte čarodějnicky rejdit a hlavně relaxovat do Lázní Mšené!

Rezervujte si svůj pobyt buď na webových stránkách, nebo na tel. čísle 416 866 007, 009. Více informací naleznete na stránkách www.msene.cz