Noah Hathaway se díky svému exotickému vzhledu, za který vděčí indiánskému dědečkovi, objevil v reklamách už ve svých třech letech. Později hrál v několika televizních filmech a seriálech. Nejznámější role, díky které se dostal do povědomí všech generací je Atreyu z Nekonečného příběhu režiséra Wolfganga Petersena z roku 1984. Film, který vypráví o chlapci, jenž se setkává s knihou vypravující o mladém válečníkovi, jehož úkolem je zastavit temnou sílu, mladého Noaha proslavila po celém světě. Režisér svůj výběr okomentoval slovy: "Hledal jsem dobře vypadajícího chlapce atletické postavy. Role vyžadovala, aby postava odborně jezdila na koni, ležela na hřbetě draka, bojovala v bažině, šplhala po skalách a bojovala s divokým upírem." (Zdroj: www.en.wikipedie.org)

Později se Hathaway objevil v několika snímcích, postupně však upadal v zapomnění. „Prvních dvacet let svého života jsem pracoval jako herec. Chtěl jsem jen zmizet z radaru a být obyčejným člověkem.“ Řekl v rozhovoru pro www.thenewstribune.com v srpnu 2015. Pracoval tedy jako hypoteční makléř, tatér, tanečník, trenér bojových umění, stavitel motocyklů a závodník. Napsal také několik scénářů, které se snažil prodat Netflixu a Amazonu. Duší a tělem je stále umělec a i když mu táhne na padesátku, stále vymýšlí různé projekty.

Jelikož se odmalička věnoval sportu a street dance, studoval Muay Thai box a dokonce v něm i soutěžil. Je držitelem černého pásu v bojových stylech Tang Soo Do a Shotokan. Zranění hlavy a krku však tyto aktivity pozastavila. Vymyslel tedy vlastní business, v němž učí piloty a letušky, jak se vypořádat s teroristy na palubě. Charismatický poloindián je šťastně ženatý a žije s manželkou a dvěma nevlastními dětmi v Las Vegas.