Tvůrci Nekonečného příběhu si Tami vyhlédli v jednom z malých divadel v San Francisku, kde hrála Prasátko v divadelní adaptaci Medvídka Pú. Po třech kolech konkurzu získala roli císařovny v Nekonečném příběhu, který se měl stát světovým hitem. Ani ona, ani její rodiče si tehdy neuvědomili, co filmová sláva obnáší.

Tami se narodila roku 1972 páru archeologů, kteří se v 70. letech podíleli na perských vykopávkách v Íránu. Tatínek pocházel ze Skotska, maminka z Izraele. Po muslimské revoluci v roce 1978 se rodina usadila v Kalifornii, kde se otec uplatnil jako univerzitní profesor. Tami pochopitelně ovlivnilo multikulturní prostředí, ve kterém vyrůstala, hned v dětství se naučila několik jazyků. K tomu si oblíbila tanec.

Po úspěchu Nekonečného příběhu se chystalo pokračování. Tvůrci měli o Tami znovu zájem, ale její matka už další smlouvu nepodepsala. Vyděsilo ji šílenství fanoušků, kteří obléhali jejich dům a přetěžovali telefonní linku. Jedenáctiletá Tami dostávala zásnubní prsteny od dospělých mužů a Hollywood jí údajně nabízel role ve filmech obsahujících nahotu. Něco takového bylo naprosto nepřiměřené Taminu věku a matka se strachovala o její psychický vývoj během dospívání.

Tami Stronach z tohoto důvodu zvolila kariéru tanečnice a k filmu vracela jen příležitostně až jako dospělá. V roce 2010 se provdala za herce Grega Steinbrunera a za necelý rok se jí narodila dcera Maya. Svou jemnou krásu si Tami zachovala i na prahu padesátky. Na fotografii pózuje s představitelem Atreje Noahem Hathawayem.

(Zdroj: en.wikipedia.org/wiki/Tami_Stronach)