Berani

Jedná se o energické a přísné matky, které své děti stále napomínají a kontrolují. Ovšem někdy jim dovolí cokoli. Někteří potomci je proto pokládají za nejlepší matky na světě, pro citlivé dušičky (Ryby, Rak) však takový rodič představuje přímo pohromu.

Býci

Snaží se dětem vytvářet ty nejlepší pokrmy a nutí je jíst, aby „rychle rostly“. Musejí s nimi chodit na procházky do přírody, na koncerty, hodiny klavíru či kytary – zkrátka na všechno, co mají tyto mámy samy rády.

Blíženci

Rozhodně s nimi není nuda. Domácím pracím a vaření sice nevěnují mnoho času, o to více se však zaměřují na výchovu a vzdělání svých ratolestí. Chodí s nimi na výlety a hodně si spolu vyprávějí.

Raci

Jsou to rozené matky, které vycítí každou bolest, dokážou utišit žal a také se s dětmi o jakoukoli radost podělit. Jelikož jsou přesvědčené, že vědí nejlépe, co potomek potřebuje, svou láskou ho vlastně omezují. Můžou v něm vytvářet i pocity viny.

Lvi

Navzdory tomu, že jsou na děti hrdé a pokládají je pomalu za geniální, jsou při jejich výchově přísné a vyžadují od nich dodržování denního režimu. Naučí je, aby se o sebe dokázaly dobře postarat. Rády organizují oslavy jejich svátků a narozenin.

Vodnáři

Jako matky bývají dost nevypočitatelné, dávají přednost neformální výchově, často dětem připraví nečekané překvapení a zážitky. Problém může být (především pro citlivější potomky), že dostatečně neprojevují city a něhu.

Ryby

Můžou být ideální matky. Jejich intuice, fantazie a hravost umožňují vcítit se do dětského světa a chápat potomkovy radosti i starosti. Děti je budou milovat, především když okamžitou improvizaci ve všem a všude nepovýší na systém.