Co ale přitahuje většinu turistů na last minute v Tabě, je hlavně pestrý podmořský svět, který hned tak jinde v Rudém moři nenajdete.

Podmořský svět i pro začátečníky

Potápění je v Tabě snadno přístupné přímo z hotelů, korálové útesy zabírají skoro celé pobřeží. Některým stačí šnorchl, ale pro ty náročnější jsou tu k dispozici potápěčská centra. Ta vás vyškolí dokonale k tomu, abyste se pohybovali pod vodou jako doma. Potápěčem se můžete „vyučit“ celoročně, přiměřená teplota vody vám to dovolí kdykoliv. Ponořit do hlubin mořského světa tu má možnost i kovaný začátečník, protože tu je klidné moře bez silných spodních proudů.

Seznamte se s rozedranci

Dovolená v Tabě je výjimečná výskytem živočišných druhů, s nimiž se nesetkáte jen tak někde v Chorvatsku. Kromě medúz, barakud, rejnoků a mořských koníků vedle vás propluje i rozedranec. Že jste o něm nikdy neslyšeli? Ryba, kterou nikde jinde v Rudém moři nespatříte, se velmi dobře umí maskovat a mění svůj vzhled v závislosti na okolí. Přesto je nepřehlédnutelná svým robustním tělem a výrůstky na povrchu těla. Nezapomeňte tak ani na podvodní focení těchto „příšerek“.

Ráj potápění – Faraonův ostrov a Fjord

Mytický Faraonův ostrov se nachází asi 7 kilometrů od Taby a proslul mezi potápěči hojností korálových útesů. Kdo ale neholduje vodě, může se tu kochat z pevnosti Salah el Din Arabským poloostrovem nebo izraelským pobřežím.
Zajeďte se také podívat do chráněné zátoky Fjord, 15 kilometrů od Taby. Nejen potápění, ale i místní sladkovodní pramen ve vás zanechá pozitivní pocity a přesvědčení, že TO je ta pravá dovolená v Egyptě. Egypt tak představuje delikatesní ochutnávku arabského světa, jehož součástí je právě i jeho proslulá podmořská říše.