Pokud si indická manželství představujete na základě Kámásútry, jste pořádně vedle. Země, která dala světu nádhernou oslavu upřímné radosti z tělesnosti, dnes patří k těm nejpuritánštějším.

Ve vztazích mezi muži a ženami zde vládnou poměry, jaké u nás byly naposledy v 19. století. Vrcholem důvěrností před svatbou je vzdušný polibek a dotek ruky. V některých regionech se nevěsta nesvléká ani o svatební noci – od matky na ni dostane zvláštní dlouhou košili s otvorem uprostřed.

Čtyři chutě ženy

III. To ale může mnoha pánům přijít víc sexy než chování „odvázané“ Milli (21). Pracuje jako sekretářka nadnárodní firmy, její život se točí kolem televizních seriálů, drbů a nákupních středisek. Na večeře chodí nejraději do restaurací, touží pouze po nákladných zábavách.

IV. Poslední ze čtyřlístku dam na menu – „velkoměšťačka“ Šalini (24) - má s Milli dost společného. Liší se od ní vlastně jen tím, že kvůli zábavám neopouští domov. Nakupuje zásadně přes počítač, stejně si také objednává večeře, úklidovou službu apod. A když říká příteli „Konečně jsme spojení“, myslí tím telefonní signál.

Dámy se nebaví

Nově nabízená služba „přítelkyně po telefonu“ se rychle dočkala velké obliby – statisíce mužů zkouší jednotlivé ženské typy a dobře se baví. Ženy už tolik ne.

Většina z toho důvodu, že pro ně neexistuje žádná verze „přátel po telefonu“. Některé pak i proto, že jim zobrazované ženské typy připadají příliš zjednodušené. „Vlastně jsou to postavy z filmů Bollywoodu,“ napsala k tomu na webu diskutující pod jménem Debasmita. „Muži pak očekávají, že se ženy budou chovat podle těchto přednastavených profilů. A to je přece nesmysl!“ Debasmita ale nedodává, zda je sama vdaná a zda jí k tomu případně napomohla webová seznamka…