1. Batman a Robin (1997)

S prkenným herectvím a bradavkami superhrdiny film Batman a Robin téměř pohřbil slavný komiks, který sloužil jako předloha ke všem filmovým adaptacím. Takhle nemilosrdně odstřelili diváci film režiséra Joela Schumachera. Film, jenž nabídl jednu z prvních hlavních rolí populárnímu lamači ženských srdcí Georgi Clooneymu, tak s přehledem zvítězil nad všemi konkurenty. Dostal třikrát více hlasů než snímek na druhém místě.

2. Bojiště Země (2000)

Bojiště Země, filmové dítě herce Johna Travolty, se krátce po svém uvedení stalo terčem vtípků. Tento film z roku 2000 vznikl na motivy knihy zakladatele scientologie L. Rona Hubbarda a měl šířit poselství scientologické sekty, jíž je Travolta členem.

3. Guru lásky (2008)

Třetí místo obsadil Guru lásky, komedie Mykea Myerse, který za své dílko spolkl i kyselou Zlatou malinu – cenu za nejhorší film roku. A o čem šílená komedie pojednává? Osvíceného mudrce Pitku rodiče jako malé dítě zanechali před branami indického Ashramu, aby mohl být vychován zdejším guru. Je ještě třeba dalšího komentáře?

4. Vyzvednutí Titaniku (1980)

Zápletka dobrodružného snímku Jerryho Jamesona se točí kolem vyzvednutí radioaktivní rudy zvané byzanium z potopeného vraku Titaniku. Důvěryhodnost filmu podrývá skutečnost, že byl natočen ještě předtím, než byl vrak lodi doopravdy nalezen. Ten se samozřejmě nemohl dochovat celistvý. Hlavní role byla původně nabídnuta Stevu McQueenovi, kterému se ale nelíbil scénář.

5. Velkej biják (2007)

Tento film režisérů Jasona Friedberga a Aarona Seltzera, kteří se podíleli třeba na úspěšném filmu Scary Movie, popsal časopis Empire jako náhodné kupení scének z filmových trháků bez jediného zjevného důvodu. Humor filmu, který se vzdáleně blíží Boratovi, popsali jako stoliční.

6. Nebeská brána (1980)

S filmem se to táhlo už před jeho uvedením do kin. Termín natáčení byl překročen o spoustu měsíců. Výsledný sestřih měl 5,5 hodin, do kin šla nakonec kratší, dvouapůlhodinová verze. I tak byl ale snímek rychle stažen a stal se největším kasovním propadákem (výdělek nepokryl ani desetinu nákladů). Režisér Michael Cimino tak bohužel nenavázal na svůj předešlý film Lovec jelenů, který byl naopak velmi úspěšný.

Další pořadí žebříčku

Sex Lives of The Potato Man
Stalo se
Highlander 2 – Síla kouzla
Místnost (The Room)

Který film považujete za nejhorší vy? Napište nám do diskuze, sestavíme žebříček nejhorších snímků podle našich čtenářů!