Prodloužení řas je fenoménem dnešní doby a na trhu se objevuje stále více metod, nástrojů a technologií, které dlouhé a husté řasy slibují. Ne všechny jsou však bezpečné a účinné. V čem prodloužení jednotlivých metod spočívá, můžete zjistit v našem přehledu.

Nalepovací řasy

Tento způsob zná asi každý, spočívá v jednorázovém nalepení umělých řas. Tato metoda zaručí efekt na jeden večer a hodí se pro výjimečnou příležitost. Nevýhody nalepovacích řas mohou být: obtížná aplikace náročná na zručnost, možnost alergie na lepidlo nebo citlivost oka na samotné řasy, které může způsobit jejich pálení či svědění. Nalepovací řasy představují ještě jedno riziko. Každý nedokáže správně odhadnou správnou velikost a očekávaný efekt může v takovém případě být při přehnané délce řas spíše na škodu.

Permanentní prodloužení řas

Metoda prodloužení, která dodá řasám hustotu a objem na několik týdnů i měsíců, se nazývá permanentní. Čerstvě prodloužené řasy vypadají zcela přirozeně a dodají na kráse a sebevědomí ženy. Metody permanentního prodloužení řas jsou dvě.

  • Při první se lepí jedna syntetická řasa na jednu přirozenou. Tento způsob má za následek přirozený vzhled.
  • Druhou možností je takzvané „trsování řas“, kdy se na jednu přírodní řasu lepí několik řas umělých. To vede sice k zahuštění řas, ale konečný efekt působí často nepřirozeným dojmem.

U obou technik však platí, že každá umělá řasa je spojena s přírodní speciálním lepidlem, které je kvalitní, průsvitné a hypoalergenní. Zhruba během doby 3 měsíců se všechny řasy obnoví a s vlastními vypadají i umělé. Nevýhodou tedy je nutné pravidelné docházení na doplňování, které stojí čas i peníze. Další nevýhodou jsou zesláblé, vybledlé a lehce poškozené řasy po opakovaném prodlužování. Lepidlo a zátěž syntetické řasy působí na přírodní řasu, a tím jí oslabuje. Pravidelnou péčí a výživou po skončení prodlužování by měl být jejich původní vzhled brzy zpět.

Růstové sérum na řasy

  • Hustých a dlouhých řas můžete docílit také pomocí aplikace růstového séra.

Zvolte přírodní sérum bez konzervantů (parabenů), jehož účinek je opravdu prokázán (ověřené účinné látky, klinické studie atd.). Na výsledek účinnosti růstových sér musíte být trpělivá a hlavně pečlivá. Při každodenní aplikaci se dostaví sice až během jednoho měsíce, ale budete nadšena. Například sérum Renokin lash lash obsahuje biomimetické peptidy, které mají účinky růstových faktorů. Pravidelnou každovečerní aplikací na odlíčenou oblast horního víčka ke kořínkům řas docílíte zhuštění a prodloužení řas o 20 – 50 %. Sérum můžete použít jako výživu vlastních řas při prodlužování metodou lepení nebo pro regeneraci a obnovu.