Nevybrala jste si žádnou z metod holení, které jsme vám přinesli minulý týden? Nevadí! Máme pro vás další techniky, v nichž si určitě najdete tu pravou.

1. Studený vosk

Epilace studeným voskem je jednou z nejrychlejších a nejjednodušších epilačních metod. Nehrozí u ní žádné riziko, avšak je dobré vědět, že jde o věc značně bolestivou. Hmota k epilaci se rozetře v tenké vrstvě na speciální folii a ta se přiloží na místo, které chcete epilovat. Chloupky se pak odstraní rychlým a prudkým odtrhnutím folie. Nevýhodou této metody je, že po aplikaci můžete mít pokožku zarudlou, navíc hrozí, že se díky folii neodstraní chloupky všechny. Máte-li velmi citlivou kůži, raději se jí vyhněte.

2. Teplý vosk

Náročnější metodu pak představuje depilace teplým voskem. Na vybrané místo se přitiskne pás s rozehřátým voskem, který se poté prudkým pohybem strhne ve směru růstu chloupků. I zde ale platí, že metoda není vhodná pro citlivou pokožku a může způsobovat alergickou reakci či nežádoucí pupínky na podrážděné kůži.

3. Orientální depilace

Celá řada kosmetických salonů nabízí také orientální depilaci, která je jednoduchým a poměrně šetrným vytrháváním chloupků, k němuž se používá speciální hmota složená z exotického ovoce, jako jsou například datle, fíky, med nebo orientální bylinky. Tato metoda je vhodná také pro depilaci obličeje a intimních míst. Je ale nutné ji opakovat přibližně po třech týdnech. Metoda je šetrná, vhodná i pro velmi citlivou pleť a alergiky. Cena se pohybuje v řádech stokorun.

Kafe.cz zjistilo: Kam za orientální epilací?
Praha: Avon Relax Centrum, www.avon-relax-centrum.com
Brno: Kosmetika Ivana Humpolíková, http://ivana.hyperlink.cz/
Olomouc: Studio M.arta, www.studiomarta.com

4. Laserová epilace

Příjemnou a téměř bezbolestnou metodou odstranění chloupků je laserová epilace. Funguje na principu pohlcení světelného paprsku pigmentovým barvivem chloupku a následně tepelného zničení vlasové cibulky. Ošetření laserem se provádí na specializovaných pracovištích mimo slunečná období roku, aby se předešlo nežádoucím protizánětlivým pigmentacím. Bolestivost je snížena chlazením při výkonu nebo znecitlivujícím krémem, který je aplikován lokálně. Epilace laserem je ale cenově náročnější metodou. Většinou je třeba podle míry výskytu chloupků a také velikosti plochy, kde je chceme nechat odstranit, absolvovat několik sezení. Cena se pohybuje v tisících korun. Poté, co je aplikace několikrát zopakována, začnou chloupky slábnout a postupně na místech ošetřených laserem vypadávat. Velkou výhodou této metody je kůže zbavená chloupků natrvalo.

Informace na internetu:

  • www.cukrovapasta.cz
  • www.depilace.cz
  • www.laserplastic.cz
  • www.asklepion.cz