Možná si říkáte, že to není nic pro vás, ale za zkoušku přece nic nedáte. Vzdát můžete vždycky. Když nic jiného, užijete si s partnerem, rodinou, partou známých spoustu legrace a budete mít nové zážitky. Moje kamarádka byla nedávno na lanové dráze se svoji pubertální dcerou. Nechala se od dcery přemluvit, ať to také zkusí a pak se chlubila, že byla jediný rodič, který tu "šílenost" absolvoval. A v dceřinných očích samozřejmě hned stoupla.

Pekelné lanové dráhy

Kde: Rekreační areál Čertoryje, Turnov

Chcete zažít něco opravdu nevšedního, při čem se vám rozhodně rozproudí krev v žilách? Pak si zajeďte do nově otevřeného adrenalinového světa plného překážek, přelezů a houpaček mezi stromy nazvaného Gate to Hell! Proč se tak jmenuje, poznáte, až se dostanete k 50 m dlouhému čertovskému skoku Devil’s Jump! Všichni příznivci bláznivých sportů si zde mohou vyzkoušet svoji odvahu, zručnost a rozvířit adrenalin v krvi na patnácti výškových a čtyřech nácvikových atrakcích!

Tip Kafe.cz: Pro malé návštěvníky je připraven speciální okruh z lan, řetězů a klád.

Kdy je otevřeno: až do konce října o víkendu od 10 do 17 hodin

Kolik to stojí: okruh 200 Kč, děti a studenti 150 Kč

Informace: www.certoryje.cz

Adrenalin Park Jeseníky

Kde: Česká ves u Jeseníků

V Adrenalinovém parku Jeseníky můžete na nudu opravdu zapomenout. Čeká vás zde totiž nepřeberné množství sportovních aktivit, z nichž si vybere opravdu každý. A o adrenalin opravdu nebude nouze! Kromě lanového centra se můžete vyřádit na terénních čtyřkolkách, koloběžkách, můžete si zahrát paintball, projet se na koních, na kanoi, vyzkoušet bungee trampolínu, obří lanovku, na níž vás čeká ďábelská jízda 15 metrů nad zemí.

Tip Kafe.cz: Rozhodně nevynechejte obří houpačku – jde totiž o 100 % adrenalinovou záležitost. Ze startovní výšky deset metrů se záhy ocitnete nad zemí a poté vyletíte až k nebesům.

Kdy je otevřeno: v říjnu každý víkend od 10 do 17 hodin

Kolik to stojí: Platíte za jednotlivé aktivity, které využijete, ceny se pohybují od 90 Kč výše.

Informace: www.adrenalin-park.cz

Chcete vidět skok z obří houpačky? Podívejte se na video!

Zdroj: Youtube

Adrenalin park Rokytnice nad Jizerou

Kde: Rokytnice nad Jizerou

Netradiční park, který najdete mezi dvěma penziony v krásné krajině Krkonoš, je horkou novinkou – provoz zahájil teprve letos v červnu. Nejrůznější aktivity nabízí v létě i v zimě – těšit se můžete na čtyřkolky, horská krosová kola či na tři paintballová hřiště. V zimě pak můžete vyzkoušet adrenalinový snowtubing, anebo zimní čtyřkolky na pásech.

Tip Kafe.cz: Jízda na čtyřkolkách je zde opravdu zážitkem – dovádět totiž můžete na ploše 10 000 m2!

Kdy je otevřeno: celoročně, dle domluvy

Kolik to stojí: Záleží na aktivitě, kterou si vyberete. Park nabízí řadu výhodných balíčků včetně ubytování a stravy.

Informace: www.adrenalin-park-rokytnice.webnode.cz

MonkeyPark

Kde: Harrachov, Špindlerův Mlýn

Čtrnáct lanových překážek o délce 273 m na vás čeká v Harrachově. Adrenalinové lezení si můžete užít i v dalším parku ve Špindlerově Mlýně. Pokud se do některého z nich chystáte s dětmi, pak je dobré vědět, že vstup je povolený až od výšky 140 cm. Před tím, než vás na adrenalinovou dráhu pustí, musíte absolvovat školení a obléct si povinnou výbavu – helmu, rukavice a sedací úvazek. Nemusíte se ale bát, že byste tím přišla o dávku adrenalinu! Překážky jsou dost vysoko na to, abyste musela prokázat notnou dávku odvahy.

Tip Kafe.cz: Super adrenalinový zážitek na vás čeká v Harrachově. Poslední dvě překážky totiž vedou 117 metrovým skluzem na laně nad horským jezírkem!

Kdy je otevřeno: denně cca od 10 do 17 hodin (přesná doba na internetu)

Kolik to stojí: Harrachov 250 Kč/os, Špindlerův Mlýn 450 Kč/os

Informace: www.bobovka.cz