Jste vdaná? Jste ženatý? Kolikrát jste ustoupili partnerovi ve svých životních plánech, touhách a snech a přizpůsobili život jeho rytmu a rodině? Kolikrát jste si řekli „a dost“, „tohle je příliš“ nebo snad „tohle nepřežiju“?

Buďte klidní. Jste na tom dobře. Dana Batulková s Miloslavem Mejzlíkem mají stejné problémy, ale řeší je na poušti vzdálené daleko od civilizace a životně důležité vody. Blízko jim jsou jen draví supy. Snad jakoby tušili, že manželský konflikt přece nemůžou přežít…

Paříž – Dakar

Manželský pár závodí ve značně obtížném motoristickém závodě Paříž – Dakar, který je oříškem i pro ostřílené jezdce. Brzy se ukáže, že každý z manželů absolvuje tento závod ze zcela jiných důvodů. Zatím co muž je profesionální závodník a vítězství by pro něj bylo možná završením kariéry, žena absolvuje závod proto, aby v poušti řešila manželskou krizi. Jejich auto má během závodu defekt a oba manželé tak mají dostatek času na rozhovor. Co ale nemají, je trpělivost. Ukáže se, že slabším článkem řetězu je právě manžel a žena svoji převahu bezezbytku využije. Kdo nemá v poušti vodu, zemře. Muž ji nemá, žena ano. A nehodlá se dělit.

Iva Klestilová skvěle adaptovala scénář litevského kontroverzního spisovatele a básníka Sigitas Parulskise, jehož tvorbu si čeští diváci oblíbili po úspěchu divadelní hry Jeskynní žena. Spojením specifického humoru S. Parulskise a bohatých divadelních zkušeností Ivy Klestilové vznikla fantastická hra, která je svým tématem blízká každému manželskému páru.

Soutěžte o vstupenky na toto skvělé představení.