Vždy to ovšem není na místě, protože i nebankovní půjčky dokážou být férové. Především nyní v předvánočním času člověku mohou chybět finanční prostředky, a tak se podíváme, podle jakých aspektů vlastně výhodnou nebankovní půjčku poznáme.

Minimální poplatky a úroky

V první řadě je zapotřebí nastudovat charakteristiku konkrétního úvěru. Mnohé nebankovní půjčky jsou totiž typické vysokým RPSN. Na úrokovou sazbu si dejte velký pozor, jelikož vás může přivést do finančně hodně nevýhodné situace. Některé nebankovní společnosti uvádějí přímo manipulační poplatky. Nemusíte si tak vůbec nic počítat. Přeplatek prostě uvidíte přímo a i podle jeho výše se budete moci rozhodovat.

Jak rychle potřebujete peníze?

Odpověď na tuto otázku je nasnadě. Asi co nejrychleji. Do Vánoc již příliš mnoho času nezbývá, a proto je zapotřebí nakupovat ihned. Ostatně už v současnosti eshopy a logistické společnosti nestíhají rozvážet konkrétní sortiment. Většinou nebankovní společnosti nabízejí rychlé peníze. Často se jedná o minuty, případně hodiny.

Podmínky pro poskytnutí půjčky se různí

I na tuto skutečnost myslete! Vždyť ne každá společnost dokáže poskytnout úvěr každému. Bonitu si prověřují všechny. Novela zákona, která vešla v platnost na konci minulého roku, jasně hovoří o tom, aby se i nebankovní společnosti snažily o rozumné půjčování peněz. Jinými slovy, nejčastějšími zárukami pro poskytnutí úvěru jsou i v případě konsolidace půjček potvrzení o aktuální výši příjmu anebo zástava majetku, a to jak nemovitého, tak třeba i automobilů. Mnohé společnosti také nahlížejí do registrů dlužníků. Půjčují tedy pouze lidem, kteří aktuálně nemají žádné dluhy.