Muzeum připravilo i bohatý program. Zve na koncert Jana Buriana ml., workshopy animace, letní kino či promítání archivních fotografií. Kouzelnou atmosféru zažijí návštěvníci také při nočních plavbách elektroloděmi po Čertovce, které jsou k dispozici za zvýhodněnou cenu. Pro všechny návštěvníky je vstup do muzea i doprovodný program zdarma.

Muzeum Karla Zemana je hravý prostor, který nabízí stále nového. Ústředním prvkem rozšířené části expozice muzea je interaktivní triková scéna založená na principu klíčování. Návštěvníci mohou jejím prostřednictvím přímo vstoupit do filmů Karla Zemana a v ponorce z Vynálezu zkázy, na Měsíci z Barona Prášila nebo mezi dinosaury z Cesty do pravěku si natočit vlastí filmovou scénu, kterou pak odešlou na e-mail sobě či přátelům. Prohlédnout si mohou i tematickou výstavu o filmu od jeho natočení po digitální restaurování.

Se soumrakem rozezní Kampu koncert Jana Buriana ml. Jeho autorský remix vychází z motivů hudby Zemanových filmů. Pečliví posluchači tak v netradičním pojetí budou moci zaslechnout motivy známých melodií, útržky či věty z filmů Karla Zemana. Koncert Jana Buriana ml. pořádáme v rámci projektu Koncerty na Čertovce.

Nejen děti mohou zaujmout praktické ukázky výroby trikového a animovaného filmu metodou ploškové animace či snímáním loutky v prostorové scéně.

Během noci se prostory Saského dvora, kde se muzeum nachází, promění v letní kino. Promítneme Zemanův film Baron Prášil z roku 1961. Večer zakončí velkoplošné promítání unikátní kolekce fotografií z příprav a natáčení Zemanových filmů i z osobního života režiséra.
Noční prohlídky muzea budou probíhat až do jedné hodiny ráno.

Program Pražské muzejní noci v Muzeu Karla Zemana:

• Workshopy animace a trikové tvorby - 19.00 – 23.00
• Plavby elektrolodí po Čertovce - 19.00 – 21.30
• Od orchestru k elektronice, od Cesty do pravěku do současnosti
koncert Jana Buriana ml. - 19.30 – 21:30
• Letní kino v Saském dvoře
projekce filmu Baron Prášil - 22.00 – 23.30
• Projekce archivních fotografií Muzea Karla Zemana - 23.30 – 01.00
Rezervace na plavby lodí ani na workshopy animace není možná.
Plavba lodí trvá 30 minut a platí na ni zvýhodněné ceny (na 1 osobu lze zakoupit max. 5 vstupenek)
Dospělí 100 Kč
Dítě, student, senior, ZTP/P 50 Kč
Rodina (2+1, 2+2, 2+3) 225 Kč

Kompletní program naleznete na www.muzeumkarlazemana.cz a na oficiálních stránkách Pražské muzejní noci