Diskutujte: Kterou svoji kabelku máte nejraději? A co byste návrhářům kabelek poradily jako užitečný tip?

Mohlo by vás také zajímat: Obrazem: Leonardo da Vinci navrhl i dámskou kabelku. Takhle vypadá

Victoria Beckham – Tašky dražší než auto

V obchodním domě Selfridges byla loni před Vánocemi k mání kabelka v přepočtu za čtvrt milionu korun z bílé krokodýlí kůže s vepsaným osobním vzkazem od autorky návrhu. Kdo ji tak mohl vymyslet... Kdo jiný, než Victoria Beckham.
S kabelkami má „Posh“ velké zkušenosti. Osobně je pravidelně chystá pro všechny přehlídky své módní značky. Původně sice tvrdila, že chce vytvářet cenově dostupnější módu než konkurence, jednotlivé kousky se však prodávají i za stovky tisíc korun a ta nejdražší překročila cenu půl milionu.

Názor kafe.cz:

Máte nějakou takovou kabelku doma? Pošlete nám do redakce její fotografii.

Monica Lewinsky – Kabelky jako terapie

Nejslavnější stážistka světa si navrhováním extravagantních kabelek léčila zlomené srdce z flirtu s americkým prezidentem Billem Clintonem. Natolik jí vadil zájem médií, že se raději zavřela doma, odkud rozjela celkem slibný byznys. Kabelky šly dobře na odbyt, díky nim vydělala miliony dolarů, které ovšem vzápětí utratila.
V poslední době to vypadalo, že na Monicu mediální svět zapomněl, ale nedávno se znovu vyhoupla do popředí zájmu. Jeden z jejích blízkých přátel svěřil tisku, že Billa Clintona stále miluje. V soukromí zatím Monice štěstí nekvete. Dvakrát byla zasnoubená a pokaždé ze svatby sešlo. Trápí ji také přebytečné kilogramy.

Názor kafe.cz:

Měla by do některé ze svých tašek dát věci na cvičení a vyrazit se hýbat. Tak krásné ženy je strašná škoda.

Scarlett Johansson – Voda pro Haiti

Jak vidíte na fotografii, krásné herečce nebyl osud zemětřesením zničeného Haiti lhostejný od samého začátku. Napřed se společně s kolegy zapojila do charitativního projektu, ve kterém hvězdy hovořily s dárci po telefonu.
Když pak zájem o nešťastné Haiti trochu opadl, rozhodla se ho loni na jaře oživit. Jako tvář značky Mango se zapojila do tvorby speciální kolekce kabelek ozdobených mapou Karibiku a podpisem Scarlett. Z výtěžku prodeje byla na Haiti distribuována tolik potřebná pitná voda.

Názor kafe.cz:

V době, kdy byl tenhle nápad realizován, se Scarlett zrovna rozváděla. Bylo od ní velmi hezké, že se nesoustředila jen na své soukromé problémy.

Rihanna – Malý dalmatin do ruky

Zpěvačka Rihanna je extravagantní mladá žena. Tak dlouho si stěžovala, že občas je odvážných kousků na trhu málo, až společnost Armani Jeans využila příležitost a oslovila ji. Kolekce Rihanna for Armani Jeans doputuje i do České republiky. Většinou jde o oblečení, ale součástí kolekce bude i maličká kabelka se vzorem kůže dalmatina. Ve světě se už po ní s předstihem strhla obrovská poptávka.
Ke kolekci Rihanna nafotila dráždivou kampaň. V poslední době hodně experimentuje s účesem, tentokrát si nasadila blond paruku.

Názor kafe.cz:

Typický marketingový tah (čímž ovšem netvrdíme, že kolekce za nic nestojí). Rihanna je vyhodnocována jako jedna z nejvíce „zlatonosných“ celebrit na světě pro letošní rok. U Armaniho si bezesporu spokojeně mnou ruce.

Renée Zellweger – Nezapomíná na prsa

Rakovina prsu v rodině představitelky Bridget Jonesové smrtelně úřadovala. Sama Renée se nemoci velmi bojí a pravidelně chodí na prohlídky. Loni se rozhodla pomoc organizaci Breast Health International pomáhající ženám trpícím rakovinou prsu. Navrhla kabelku pro značku Tommy Hilfiger. Jeden exemplář stojí 298 dolarů, sto dolarů jde na charitu.
Poprvé ji předvedla na galavečeru v Miláně. „Je to tak prosté. Kupte si ty kabelky a některá z žen získá peníze na paruku nebo na chůvu, která by jí pohlídala děti, když musí na chemoterapii.“

Názor kafe.cz:

Už když herečka přijela na festival do Karlových Varů a cestou se jí ztratil kufr, přehodnotili jsme na ni názor. Chovala se mile a přirozeně v situaci, kterou by většina jiných (i mnohem méně slavných) celebrit neunesla. Kabelka je jen další důkaz toho, že o Renée moc nevíme.

Leonardo da Vinci – Oživlá vize

Ťukáte si na čelo, proč jméno Leonarda da Vinciho mezi soudobými žijícími lidmi? Proč „výlet“ o pět set let zpět. Je to jednoduché – podle návrhu slavného malíře, vynálezce a vizionáře vznikla nádherná kabelka teprve nedávno. Jmenuje se „Preciosa“ - Zázrak. Jak se rodila, jak vypadá a jestli by se vám hodila do šatníku, si můžete prohlédnout ZDE.

Názor kafe.cz:

Ani my jsme netušili, že se mistr vyjadřoval i k módě. Připadala mu prý příliš honosná a nazdobená. Na kabelce ovšem zajímavými detaily nešetřil, včetně toho, že použil naprosto neobvyklé zapínání.