Ve svých 26 letech má na kontě už tři desky (dvě z nich natáčela se svým otcem, zakladatelem Pražského výběru Michaelem Kocábem), depresivní prózu Schola Alternativa a básnické sbírky včetně té poslední nazvané The Dark Side of Prague.

Kromě jiného je i matka šestiletého Vincenta, s jehož otcem se minulý rok za nezbytné asistence bulvárních novin rozcházela.

Southpaw jí sedí

Někoho by to možná v nahrávacím studiu aspoň trochu ovlivnilo, jenže Natálie není z rodu skleníkových křehotinek. Na zpěvu, který předvádí na své poslední desce Walking on the A-Bomb, rozhodně není nic znát.

Po postpubertálním tápaní a víc než zřetelném vlivu otce není už ani stopy. Tentokrát se pracovně spojila s Jiřím Burianem (synem písničkáře Jana Buriana) čili Gregorym Finnem z právě rozpadlých Southpaw a bylo to opravdu šťastné rozhodnutí. Vůdčí mozek projektu Republic of Two napsal Natálii písně přesně na tělo a jeho „southpawovský“ rukopis je víc než čitelný.

Poslechněte si singl z poslední desky Natálie Kocábové:

Zdroj: Youtube

Hudebně se tu mísí nejrůznější ruchy a zvuky, akustické nástroje se doplňují s tepající elektronikou a nad touto koláží stojí výrazný a tvárný hlas Natálie, jež písním dává tolik potřebnou šťávu a energii.

Oba nositelé výrazných hudebních genů v této sebevědomé „chůzi po bombě“ (tak zní překlad názvu desky) předkládají skutečně vlastní vizitky. Nejenže opustili stín rodičů, ale především dokázali udělat zajímavější a kvalitnější muziku než většina jejich generačních souputníků.