Na 4 porce budeme potřebovat:
- 4 hermelíny
- 3 stroužky česneku
- 1 velká cibule
- Mletá paprika
- Pepř
- Mletá majoránka
- 4 snítky čerstvé majoránky
- 0,5l kvalitního oleje (řepkový, slunečnicový)
- Dle preferencí můžete přidat více česneku, cibule, kyselé okurky nebo chilli papričky
Každý ze sýrů rozkrojte v půli a každou spodní polovinu pomažte utřeným česnekem. Poté posypejte červenou paprikou (záleží na vás, zda pálivá či sladká), mletým pepřem, majoránkou a přidejte kolečko cibule. Přiklopte druhou polovinou a umístěte do sklenic. Zasypte další cibulí, přidejte několik snítek čerstvé majoránky a můžete přidat i pálivou papričku (podle chuti). Zalijte kvalitním olejem a sklenici uzavřete.
Pokud necháte sklenice v teple místnosti, hermelín bude hotový přibližně za 3 dny. Pokud jej chcete uchovat déle, uložte jej do lednice, kde se vám doba nakládání zdvojnásobí.
Více informací na: www.zrozeno.eu