„Na radu známých jsem vyzkoušela Cambridge Diet,“ začíná popisovat počátky hubnutí Eva. „Za mě ji mohu doporučit.“ A aby ne! Podle svých slov musela obměnit celý šatník. Toho ale opravdu nelitovala. „Teď si kupuju velikost o tři čísla menší než předtím, než jsem se rozhodla se svou nadváhou radikálně zatočit,“ vysvětluje Eva.

Trápení, nebo pohodička?

„Musím upřímně říci, že hlad jsem nepociťovala vůbec, nebylo to žádné trápení. Polévky, koktejly a tyčinky mi moc chutnaly a na pudink jsem se přímo těšila. Výběr byl opravdu velký, strava vůbec nebyla jednotvárná. Veškeré představy a chutě se mi rodily pouze v hlavě. Ale hlavně − kilča ubývala a to mě nesmírně povzbuzovalo. Na konci programu jsem se cítila báječně! Měla jsem obrovskou radost, že jsem to dokázala,“ říká Eva. Dokonce to dopadlo tak, že změnila image. „Pár známých mě ani nepoznalo.“ A protože nejen držela dietu, ale naučila se i jinak se stravovat, novou váhu si udržela i po přechodu na pevnou stravu. „O jídle jsem začala přemýšlet úplně jinak. Změnily se mi chutě, a když už si někdy trochu zahřeším, tak úplně bez výčitek. Pak se samozřejmě v klidu vrátím k nové životosprávě. To bych předtím nedokázala,“ svěřuje se Eva. Díky tomu po skončení diety nejenže nic nenabrala, naopak zhubla o další dvě kila. „Váha mi teď ukazuje 63 kg, tedy o 24,3 kg méně než před třemi měsíci.“

Kde vznikla?

S Cambridge Weigt Plan zhubly již miliony lidí po celém světě a určitě pomůže i vám. Navíc se naučíte jíst tak, abyste si svou váhu udrželi. Kde má vědecky podložená a nejvíce lékařsky zkoumaná dieta svůj počátek? Jak už název napovídá, v Cambridge. Biochemik dr. Alan Howard měl hubnutí přímo „v popisu práce“. Ve své nemocniční praxi sledoval pacienty s nadváhou a věděl tedy dobře, že snížení váhy a hlavně její udržení není vůbec snadné. Rozhodl se jim pomoci a k problému přistoupil vědecky: s kolegy založil v roce 1950 Asociaci pro studium obezity. Více než deset let pak všichni společně pracovali na vytvoření perfektní diety, která by obsahovala minimální množství kalorií a přitom nepostrádala všechny potřebné výživné látky. A hlavně opravdu fungovala! Tou dietou je Cambridge Diet. Za dobu, co je na trhu, pomohla v mnoha zemích už více než 25 milionům lidí úspěšně vyřešit problém s nadváhou.

Jak funguje?

Lidi toužící po štíhlejší postavě často odradí nutnost potraviny vážit, počítat si kalorické hodnoty… Tohle všechno s Cambridge Diet odpadá. Celodenní stravu zcela nahradí tři nutričně vyvážené produkty − polévka, koktejl, tyčinka nebo kaše plné vysoce hodnotných bílkovin s jen minimálním množstvím tuků. S Cambridge Diet budete hubnout, avšak navzdory nízkému kalorickému příjmu nebudete strádat. Jedna porce v sobě má 33 procent doporučené denní dávky vitaminů, minerálů a stopových prvků. Pravděpodobně jich tedy tělu denně dodáte víc než při běžném stravování.

3 kroky k úspěšnému cíli

Klinicky testovaná dieta zcela nahradí běžnou stravu a díky nízkému dennímu příjmu půjdou kila rychle dolů. Cesta za ideální váhou se skládá ze tří kroků, během nichž budete pod odborným dohledem. Na začátku je konzultace s poradkyní, která vás po celou dobu programu vede a radí a povzbuzuje. Druhý krok už je hlavně na vás: „vařit“ si produkty Cambridge Diet a hodně pít. Neméně důležitá je i třetí etapa: postupný přechod na pevnou stravu. Certifikovaní poradci vás nepustí do života bez poučení a následný optimální denní příjem kalorií vám zaručí, že se vám jo-jo efekt určitě vyhne.

Kafe.cz zjistilo:

Chcete zmenšit i svou velikost?

V měsíci říjnu můžete ve všech centrech Cambridge Diet využít akce 3+1 týden s Cambridge Diet ZDARMA. Akce platí po celé ČR. Kupón si můžete stáhnout na webových stránkách nebo si ho vytisknout z našeho článku.