Obracejí se na CD častěji ženy nebo muži? A jak se pak k dietě a jejím opatřením staví? Zvládnou muži ve jménu linie vzdát se jídla?

Z větší části se na nás obracejí ženy. Procento mužů bylo až do loňského roku velmi malé. V roce 2012 se zájem ze strany mužů prolomil a procento se stále zvyšuje. Ženy k nám chodí především z estetického důvodu, některé potřebují svou váhu lehce upravit – vyformovat postavu, některé musí zhubnout před plastickou operací (např. před liposukcí) a nakonec ženy, které mají zdravotní problémy.

A jak je to s tou ochotou vzdát se jídla ve formě, na kterou jsou klienti zvyklí?

Muži, kteří se pro některý z našich programů rozhodnou, k dietě přistupují s velkým respektem a "zapálením". Muži očekávají jasná pravidla a pokyny, co mohou a co nemohou v celém programu dělat, a to pak na 100 % dodržují. Jsou vedeni a to jim vyhovuje. Neříkám, že ženy ne, ale muži když už se do toho pustí, tak se vším všudy a jsou velmi disciplinovaní. Výsledky, které jsou vidět po pár dnech, jsou největší motivací jak pro ženy, tak muže.

Existuje období v roce, kdy klientů výrazně přibude? Hubneme třeba všichni po Vánocích, na jaře do plavek atp.?

S klienty se setkáváme po celý rok. Největší zájem o úpravu váhy je pak právě po Vánocích, to skutečně platí, ale myslím tím spíš konec ledna, začátek února. Toto období trvá pak až do května – června. Ihned po Vánocích většina z klientů zkouší zhubnout sama a pokud se nedaří, vyhledají odborníky. Další vyšší nárůst je v září a říjnu, kdy se dámy chystají na podzimní dovolené a chtějí před svátky svou váhu upravit.

Hubne se podle vašich zkušeností nějaké skupině výrazně hůř než ostatním? Například ženám po přechodu apod.?

Ano, ženám ve vyšším věku se nabraná kila shazují hůř než pětadvacetileté ženě. Další skupinou jsou "věčné dietářky", zde se také musí postupovat pomalu. Je dobré mít reálné představy. Platí také, že se lépe hubne mužům než ženám, ale to je již známo, je to sice z našeho ženského pohledu trochu nespravedlivé, ale dané přírodou.

Jaké jsou nejčastější otázky, které v centru od klientů dostáváte?

Nejčastější otázka na začátku programu zní: A to budu jíst jen produkty Cambridge Diet? A na konci programu: Mohu si k vám i nadále chodit pro Cambridge Diet koktejl ke snídani? Samozřejmě co se týče redukčního programu, je nejčastější otázkou: Co mohu s produkty Cambridge Diet kombinovat, co mohu pít, co si mohu a nemohu dovolit. Kdy mohu začít cvičit a proč musím absolvovat přechod mezi CD a klasickou stravou… Dále se klienti samozřejmě zajímají, jak dlouho budou program držet.

Které tři faktory jsou podle vás naprosto nejpodstatnější pro to, aby byla CD úspěšná a výsledky hubnutí trvalé?

Jít do Cambridge Diet s rozhodnutím změnit sám sebe, změnit přístup k jídlu, životu a životosprávě. Každý si to musí srovnat v hlavně a říct si, co je pro něj důležité. Neméně podstatná je silná vůle a trpělivost. Dodržovat přesné pokyny poradce – jsou to jasná pravidla, která se musí dodržovat, aby byl program úspěšný. Žádné kompromisy zde nejsou, tedy v první fázi hubnutí.

Jaké vy sama máte zkušenosti s dietami?

V životě jsem držela jednu dietu a tou byla Cambridge Diet v roce 2001. Do té doby jsem to nijak neřešila. O dietách jsem si četla, studovala je, ale nikdy jsem se neodhodlala nějakou vyzkoušet. Byla jsem na to asi moc líná a nedej bože, když se mělo jídlo vážit…to bylo pro mě něco nepředstavitelného. Vyzkoušela jsem tukožroutskou polévku – byla fajn, ale po týdnu jsem ji nemohla ani vidět. Když jsem se v roce 2001 setkala s paní Dostálovou, řekla jsem si, že to zní zajímavě, ale nebyla jsem rozhodnutá, že do toho na 100 % jdu. To se změnilo v okamžiku, kdy jsem se viděla na fotce z vánočního večírku (asi dva dny poté) a v ten okamžik bylo vše jasné – nebylo nic horšího, než se podívat pravdě do očí, ta fotka mluvila za vše. Paní Dostálová v té době vedla v Praze první a jediné centrum. Prošla jsem měsíčním programem a zhubla 10 kg. Celé toto období mi změnilo život, vypadala jsem a především jsem se cítila úžasně. A rozhodně to nebylo tak těžké, byla jsem rozhodnutá do toho jít, chtěla jsem to změnit a to bylo důležité. Měla jsem cíl a pevnou vůli a po prvním týdnu přišlo období, které jsem si zamilovala. Byla jsem nabitá energií. Od té doby jsem si naordinovala každoroční 14denní očistnou kúru (i když bych to měla letos protáhnout na celý měsíc) – vždy v prvním čtvrtletí roku a je to báječná věc. Každému ji doporučuji, je to skvělý detox a pročistění. Tuto kúru mohou držet i ženy, které s váhou problémy nemají.

Naše kolegyně z obchodního oddělení Markéta právě s Cambridge Diet hubne. Přečtěte si 1. díl seriálu. A podívejte se, jak byly na Markétě vidět výsledky hned po necelých úvodních 14 dnech!