ROMANTICKÉ MELODRAMA

Elizabethtown, TV Nova, 6. 1. 2012, 9:30

Chcete si užít pohled na charismatického Orlanda Blooma? Nebo se inspirovat přirozenou krásou Kirsten Dunst? Pak se podívejte na romantické melodrama, které pojednává o tom, že neštěstí nemusí být jen špatné nebo smutné, ale může být také jen prvním krůčkem k dokonalému štěstí. Ne nadarmo se říká, že konec něčeho starého je jen začátkem něčeho nového a lepšího. Otevřete si s tímto filmem cestu k novému životu.

ŽIVOTOPISNÉ DRAMA

Miss Potter, ČT 1, 7. 1. 2012, 16:55

Její knihy se již za života těšily z přízně dětí i rodičů po celém světě, přesto si Beatrix Potterová, úspěšná spisovatelka dětských knih a fenomén 20. století, svůj život držela pečlivě pod zámkem. Přesto se alespoň část dostala na filmové plátno a teď jej můžete vidět i vy. Jde o okouzlující love story inspirovanou životem a láskou světoznámé spisovatelky, která po sobě zanechala důležitý odkaz. Její knihy jsou dnes stejně oblíbené, jako byly před sto lety.

Kafe.cz zjistilo:

  • v knihách se objevují především zvířecí hrdinové
  • u nás jsou známy knihy Dobrodružství králíčka Petra nebo Krejčík z Gloucesteru
  • titulní roli ztvárnila Renée Zellweger a partnerem jí byl Ewan McGregor
  • tvůrci se soustředili na vykreslení dobové atmosféry, promyšleně zvolili exteriéry i se skutečnými historickými kostýmy

HUDEBNÍ KLASIKA

Hříšný tanec, TV Nova, 7. 1. 2012, 20:00

Kdo by neznal romantický příběh o dívce, která přijede s rodinou na dovolenou a objeví rytmus vášnivého tance a pozná na vlastní kůži kouzlo tance. Tento film nás snad nikdy neomrzí. Patří už mezi klasiku, na kterou se díváme vždy, když ji opakují v televizi. Ba co víc, teď nás navíc přepadá sentiment a vzpomínky na zesnulého Patricka Schwayzeho. Doporučujeme připravit tunu kapesníků, nějaké dobroty (možná konečně dojíte to zbylé cukroví) a dobrou náladu.

THRILLER

Mé druhé já, TV Nova, 7. 1. 2012, 21:55

Když je spravedlnost slepá, má spousta z nás chuť vzít ji do vlastních rukou a pomstít bezpráví, kterého se na nás někdo dopustil. A to zvláště ublíží-li někdo našim blízkým. Většinou se ale držíme na zemi a začneme věřit, že pravda nakonec zvítězí. Ne tak hlavní hrdinka v podání Jodie Foster, která přišla o štěstí a lásku, a jediné, co jí zůstalo, je pomsta. Po ztrátě přítele se rozhodne pomstít jakoukoli nespravedlnost i za cenu ztráty vlastního života.

FIKTIVNÍ DOKUMENTÁRNÍ FILM

Diana: Poslední cesta, Prima Family, 7. 1. 2012, 10:35

Smrt princezny Diany otřásla celým světem v roce 1997. Ihned po její smrti se začaly objevovat konspirační teorie hledající za její smrtí něčí zájmy. Drama prý stojí právě na jednom fiktivním konspiračním základu. Nad očekávání dobrý televizní film, který nakonec dokáže zaujmout, protože se na Dianin život dívá z úplně jiné stránky. Navíc milovníci konspiračních teorií si rozhodně přijdou na své.