Podle amerických odborníků na kvalitní sex stačí 3 až 13 minut. Přinášíme vám dalších pět důvodů, proč je rychlovka lepší než maraton.

1. Délka sexu ještě nevypovídá o jeho kvalitě

Při dlouhém sexu slábne dech, pohyby ztrácejí na intenzitě a chuť se pozvolna vytrácí. Naopak výhoda rychlovky je, že všechnu energii ze sebe můžete vydat naráz, což může výrazně zvýšit také kvalitu milování.

2. Skvělá příležitost, jak vyplnit reklamní blok

Pokud navíc v televizi dávají film, v němž je nějakým způsobem obsažena erotika, není co řešit. Zkuste zhlédnutou postelovou scénu přenést do reálu. Oproti nejčastějšímu vyplnění pauzy mezi filmy (pojídání brambůrek či rovnou úprk do kuchyně) to má ještě jednu výhodu – kalorie nebudete přijímat, nýbrž vydávat.

3. Rychle a zběsile

Náhlý plamen vášně dává vzpomenout na začátek vztahu, kdy to mezi milenci jiskří nejvíce a ještě více upevňuje pouto mezi oběma partnery.

4. Zklidnit hormon

Při sexu vylučuje tělo hormon dopamin, který v mozku stimuluje centrum chuti a vášně. Dopamin je ale vysoce návykovou látkou. Jeho velké množství v těle z nás dělá bezohledné, vypočitatelné bytosti. Proto neškodí jej co nejčastěji uvolňovat a k tomuto účelu nejlépe poslouží rychlovka.

5. Sex pro workoholiky

Pokud máte kalendář napěchovaný od rána až do večera důležitými schůzkami, je právě pro vás rychlovka ideálním řešením.

Kafe.cz zjistilo: Jak dlouho trvá sex?

  • Zatímco šimpanzi si ho odbudou za 5-6 sekund, průměrnému českému páru trvá 16,2 minut.
  • Lépe než Češi jsou na tom Španělé, kterým trvá průměrný sex 22 minut.
  • Průměrná žena potřebuje k dosažení vyvrcholení alespoň 5 minut.
  • Nejdelší sex zažívají prérijní myši – těm trvá až 40 hodin!

Jaký je váš názor na rychlovky?