Podněty mohou být různé: psychické či fyzické anebo obojího charakteru. Vzrušit jej může pohled na vaše nahé tělo nebo na jeho část. Ke vzrušení ale stačí pouhá vůně těla či pohlazení hladké pokožky. Vzrušující je mnohdy už pouhá myšlenka na sex nebo představa necudného milování, které jste si naplánovali.

Určitě vás bude zajímat: Co možná nevíte o penisu nebo Deset tipů, jak vylepšit sex!

Příznaky vzrušení

Nejviditelnějším projevem sexuálního vzrušení je u něho samozřejmě erekce. Kromě toho se ale u muže stejně jako u ženy objevují i jiné známky sexuálního vzrušení – prohloubené dýchání, zrychlení tepové frekvence, lehké zrůžovění pokožky, zvětšení objemu rtů, které jsou jasněji vybarvené, lesk v očích. Dalším projevem vzrušení je zkrácení svalových vláken šourku. Prostata tvoří více sekretu.

Jak probíhá erekce

Na základě signálu vyslaného míchou (centrum pro erekci je v její bederní části) se rozšiřují tepny penisu (přitéká do nich větší množství krve) a žíly se zužují (krev se hromadí a neodtéká). V penisu dojde k nahromadění krve. Topořivá tělíska po jeho stranách se naplní.

Není úplně tvrdý, dělám něco špatně?

Erekce může proběhnout pokaždé různě. „Dělám něco špatně?“ Tahle otázka často přijde na mysl, pokud není jeho penis tvrdý dostatečně, ale jen »tak nějak napůl«. To je ovšem naprosto normální, stává se to jak při felaci, tak při pohlavním styku, a není proto potřeba se kvůli tomu znepokojovat.

Kafe.cz zjistilo Dvě fáze ejakulace

Věděla jste, že ejakulace má dvě fáze? První fází je emise – při ní už není návratu, ejakulát si totiž klestí cestičku do močové trubice. Druhou fází je vlastní ejakulace, při níž sperma vychází z močové trubice.

Orgasmus bez ejakulace? Jde to!

Mužský orgasmus je narozdíl od ženského viditelný na první pohled. Je totiž spojený s ejakulací (čili výronem semene). Ejakulátu se průměrně vyprodukuje 2 – 6 ml. Velmi zřídka, ale přesto, je možné dosáhnout orgasmu bez ejakulace.

Co prožívá při orgasmu?

Jeho pocity se od těch vašich příliš neliší. Ústředním centrem rozkoše je samozřejmě oblast kolem genitálií. Někdo ale cítí slastné chvění po celém těle. Myšlenky jsou stejně jako u ženy před orgasmem a krátce po něm značně nepřehledné. Viděno z čistě technického hlediska, dochází při orgasmu ke stažení svalů. Srdce bije rychleji, muž rychleji dýchá a dochází ke zvýšení krevního tlaku. Typický mužský orgasmus trvá asi 20 sekund. Existují ovšem šťastní muži, kteří si jej dokáží vychutnat i celou minutu.

Kafe.cz zjistilo: Co cítí muži při orgasmu?

Petr (32 let), jednatel soukromé firmy
„Je to něco nepopsatelného. V hlavě mám v tu chvíli úplně prázdno a cítím slast po celém těle. Připadám si, jak kdybych na chvíli vyletěl na oběžnou dráhu do vesmíru.“
Luboš (37 let), architekt
„Cítím takové zvláštní mravenčení. Začíná od prstů u nohou a postupuje přes celé tělo. Je to, jak kdyby mě přelila vlna, vlna rozkoše!“