Nová programová nabídka, která se skrývá pod názvem Praha filmová, nabídne návštěvníkům Prahy komponovaný program s filmovou tematikou. Lidé si budou moci vybrat z jednotlivých programů nebo aktivity mezi sebou libovolně kombinovat a vytvořit si tak balíček podle svého gusta.

Škála nabídky je rozmanitá a nabízí poznání, zábavu i tvůrčí práci. Vytvářejí ji zapojené instituce, kterými jsou kromě Muzea Karla Zemana ještě Barrandov Studios a Segway Fun. Partnery projektu jsou instituce CzechTourism a Prague City Tourism, které programy ještě obohacují o své letošní novinky - mobilní aplikaci a webové portály, zaměřené jak jinak než na film.

„Síla nabídky projektu Praha filmová spočívá právě v tom, že si podle vlastních preferencí, zájmů a možností vybere opravdu každý, kdo má rád filmy. Kombinujeme přitom vždy zábavu s poznáváním, ať už filmové historie, tak i krás našeho hlavního města. Potěšit proto můžeme nejen zahraniční turisty a domácí výletníky, ale i místní obyvatele, kteří se mohou na metropoli podívat zcela nově, filmovou optikou,“ říká Jakub Matějka, ředitel Muzea Karla Zemana.

Projekt nabídne například návštěvu barrandovských ateliérů, projížďky na dvojkolkách segway na místa, kde se natáčely světoznámé filmové scény, nebo výlety lodí. Zájemci si budou moci vyzkoušet, jaké to je být filmovou hvězdou, nebo si zkusit natočit vlastní animovaný film. Připraveny jsou i interaktivní výstavy, tvůrčí dílny a další aktivity, které nezapomínají ani na rodiny s dětmi.

Konkrétní programová nabídka se poprvé představí na veletrhu Holiday World, kde budou moci návštěvníci jednotlivé aktivity „ochutnat“ a do světa filmu také doslova vstoupit. K dispozici jim bude nová triková scéna, která kombinuje moderní technologii klíčování se Zemanovskou poetikou. K vidění budou také originální kostýmy z filmů Karla Zemana, z nichž některé opustí zdi barrandovských fundusů, kam byly uloženy po natáčení, vůbec poprvé. V interaktivní zóně budou pod vedením lektorek probíhat workshopy animace a tvůrčí dílny pro děti, ve spolupráci s Barrandov studio i filmová kostymérna.