Diskutujte: Také patříte mezi fanynky Vojtěcha Dyka? Která písnička od Nightwork se vám líbí nejvíc?

Prázdniny jsou obdobím festivalů a stále populárnější kapela Nightwork v čele se svým zpěvákem a frontmanem Vojtěchem Dykem má napilno. Kromě jiných pracovních příležitostí je jedním z hlavních lákadel letního kulturního festivalu České hrady.cz - tento víkend poprvé vystoupila na hradě Točník a dále pokračuje během léta na Švihov, Kunětickou horu, Rožmberk nad Vltavou, Veveří, Hradec nad Moravicí, Bezděz a Bouzov. Na stejném pódiu ovšem bude mít silnou konkurenci - o přízeň fanoušků se bude ucházet například i Tomáš Klus, David Koller, Xindl X, Mandrage, Mig 21 a další hvězdy. Takže uznejte, že to stojí za to sehnat si lístky, sbalit batoh a na některý z hradů určitě vyrazit.

Z Vojtěcha Dyka je tedy přes léto, kdy mají divadla prázdniny, ze všeho nejvíc zpěvák. K herectví se vrátí po prázdninách a jak sám říká, žádnou ze svých pracovních náplní nepreferuje. "Já to všechno dělám rád," tvrdí a dodává, že hlavně může být spokojený s tím, že ho práce baví. "Když jsem byl kluk, myslel jsem si, že to je normální. Že každého člověka přece musí jeho práce bavit, když už ji dělá. Postupně jsem zjistil, že je to spíš výjimka a já to štěstí mám." Zároveň ale připouští, že někdy neví, kam dřív skočit. "Potřeboval bych, aby život trval aspoň dvě stě let, abych stihnul všechno, co bych si přál."

Co o Vojtovi možná nevíte:

  • Měří 196 centimetrů. Jeho současná přítelkyně, herečka Tatiana Vilhelmová, je o více než 30 čísel menší.
  • Narodil se literárnímu kritikovi Radko Pytlíkovi a nakladatelce Věře Dykové. Rodiče ho prý vedli především k samostatnosti. "Vycházel jsem z toho, že bych fakt nerad zklamal tu velkou důvěru, kterou mi dali. Žádné velké revolty proti rodičům nebyly potřeba, svobody jsem měl dost a koukal jsem toho nezneužívat."
  • Do kapely Nightwork ho přilákal spolužák z DAMU Jakub Prachař, který v té době hrál s Františkem Soukupem. "A já zase přivedl Honzu Maxiána."
  • Ve volném čase rád čte, chytá ryby a je rád v přírodě. "Usínám už při obědě, protože rychle pálím kalorie a to mě hrozně vyčerpává."
  • V dětství chtěl být popelářem nebo traktoristou, později chtěl studovat francouzštinu a norštinu. Nakonec po gymnáziu vystudoval herectví a pěvectví na DAMU.
  • Říká: "Člověk má před sebou miliony cest a záleží jen na něm, kterou si vybere."