Diskutujte: Mohla byste žít s mužem typu Jiřího Langmajera? A líbí se vám, jak vypadá?

Nadcházející srpen, to je ideální příležitost zajít na „Langoše“ (přezdívka, na kterou herec Jiří Langmajer už roky slyší) do divadla. Román pro ženy uvádí Švandovo divadlo v rámci projektu Báječné léto s Michalem Vieweghem (podrobný program).
Hereckými partnerkami Jiřího Langmajera jsou v tomto představení Ljuba Krbová a mladičká Markéta Stehlíková.

"Já si do dneška s Markétou vykám, ale přesto spolu dnes máme, řekl bych, víc než kamarádský vztah. To neznamená, že spolu někde chodíme za ruce nebo na večeře. To vůbec ne, ona má svůj život, já svůj. Nevoláme si, nepíšeme si, nevím, co dělala teď tři neděle. Nicméně vím, že když tam přijdu, tak je tam někdo, s kým souzním, nemusím se dělat mladší, ani dělat fóry, abych byl zajímavý. Můžu se chovat úplně přirozeně jak na jevišti, tak v zákulisí. A to je důležité,“ uvedl Jiří Langmajer před časem.


Ani „přesila“ hereckých kolegyň mu nevadí. „Já se vždycky líp cítil mezi holkama,” konstatuje a dodává, že sám se v mnoha směrech často chová jako žena. „V mnohém jsem víc žena než muž. Tedy když pomineme ty zjevné znaky... (úsměv) Ale jinak vzývám spoustu věcí, které těší ženy, a nemám žádnou velkou radost z některých věcí, které mají rádi muži. Jsem prostě kupodivu žena.”
Vztahy mezi muži a ženami řeší jeho divadelní i filmoví hrdinové permanentně. V nové komedii Líbáš jako ďábel z humorné stránky – herecká etuda Jiřího Langmajera je naprosto neopakovatelná.
Román pro ženy je sice také pojatý s nadsázkou, nicméně přesah tématu osudové lásky je mnohem vážnější.
Pro Jiřího Langmajera je téma osudové lásky složité a rozhodně se v jeho případě nevztahuje jen na něžnější pohlaví.
“Osudových lásek můžete potkat hodně a ani to nemusí být muž nebo žena. Pětadvacet let prakticky denně hraju divadlo. To je přece taky osudová láska. Kdyby nebyla, dávno bych se na to vykašlal. Kdy jsem ji potkal? Možná ve chvíli, kdy jsem koukal na tátu, jak zpívá na jevišti. Nebo jsem se zamiloval do toho pocitu, jak na mě lidi reagují, když hraju. Nevím přesně.”


I z tohoto důvodu Jiří Langmajer hraje o prázdninách, přestože drtivá většina jeho kolegů si tradičně nechává léto volné. Začátkem prázdnin například oslnil rolí Richarda III. v rámci Letních Shakespearovských slavností.