Diskutujte: Jak se vám seriál líbí? Patříte mezi fanoušky? A mimochodem… Jaká je vaše vlastní teorie velkého třesku?

Asi bychom to měli napsat až na konec článku, ale dáme přednost upřímnosti. Dámy, není úplně jisté, zda byste měly u Jima šanci na úspěch. O jeho sexuální orientaci tisk dlouze spekuluje. Loni se objevila dokonce informace, že má už několik let přítele, se kterým se loni zasnoubil.
Tuhle záhadu tedy nerozluštíme. Jisté ovšem je, že:

Talentovaný americký herec se narodil 24. března 1973 v Houstonu v Texasu. „Texaského přízvuku se asi nikdy úplně nezbavím, režiséři s tím musí počítat,“ usmívá se sympatický mladý muž.
Vyrůstal v rodině učitelky (profesi po mamince zdědila i jeho sestra) a vědce. Otec se však v roce 2011 zabil při vážné automobilové nehodě. „Celou rodinu to velmi semklo,“ podotkl Jim v jednom z rozhovorů. „Nevídáme se zas až tak často, ale jsem prakticky v dennodenním kontaktu přes telefon nebo počítač."
Budoucí hvězda sledovaného sitcomu vystudovala herectví na University of Houston. „Vždycky jsem byl taková kombinace extroverta a plaché povahy. Herectví mě přitahovalo už od střední školy.“
Kvůli práci se Jim Parsons přestěhoval do Brooklynu a začaly vyčerpávající kolotoče neúspěšných castingů. „Pořád jsem doufal, že jednou budu mít štěstí. Že jedna role bude průlomová a přihraje mi další, i kdyby byla malá.“ Přesně to se stalo, když získal roli v seriálu „Soudkyně Amy“.
Seriál Teorie velkého třesku se začal natáčet v roce 2007 bez velkých ambicí. Velmi rychle se stal ovšem hitem a Jim za svůj výkon dokonce dostal prestižní cenu Emmy za mužský výkon v hlavní roli.

Co o Jimovi (nejspíš) nevíte

  • Čtrnáct let se učil hrát na klavír. Dodnes si k němu rád sedne.
  • Je vášnivým sportovním fanouškem. Sleduje hlavně tenis, baseball a basketbal.
  • Věnuje se divadlu. „Mám ho rád a plánuji do budoucna více rolí. Je to jiná energie, než stát před kamerou.“ Jeho úplně první rolí v životě byl ptáček v představení mateřské školky.
  • Měří 188 centimetrů. „Proto ta vášeň pro basket,“ směje se.
  • Momentálně bydlí v Brooklynu v New Yorku.
  • Nemůže jezdit jako spolujezdec v autě. „Okamžitě je mi strašně špatně. Musím řídit, abych se někam dostal.“
  • Pracoval krátce ve společnosti Microsoft jako asistent.

Tip Kafe.cz:

pusťte si malou ukázku z Teorie velkého třesku

Zdroj: Youtube

((bean:1:57))