Diskutujte: Jak to vypadá u vás doma, když probíhá světový šampionát v ledním hokeji?

Pokud vám nezbývá nic jiného než přetrpět doma sérii zápasů hokejové reprezentace po boku partnera, vyplatí se najít si dobrý důvod, proč se dívat. Tmavovlasý černooký útočník celku NHL Montreal Canadiens, manžel zpěvačky Lucie Vondráčkové a táta čtyřměsíčního syna Matyáše takový důvod jednoznačně být může.

Hokejový šampionát aktuálně probíhá ve Švédsku a Finsku a českému týmu se na něm (alespoň v době uzávěrky tohoto článku) zatím moc nedařilo. Platilo to i o Tomáši Plekancovi, který hraje v útoku a nosí navíc kapitánskou pásku. Hokej se učil hrát ve městě, kde jednou v životě držel hokejku snad každý kluk – na Kladně.

Před odjezdem na mistrovství tvrdil, že si jede spravit hokejovou chuť. O sezoně v zámořské soutěži totiž poznamenal, že byla: „nejhorší za posledních sto let“. Připustil ale, že s Matyášem a Luckou doma se na hokej snáz zapomíná. „Když nehrajeme, snažím se pomáhat, co to jde.“
Manželka Lucie Vondráčková, která je o tři roky starší, Tomáše chválí. „Je úžasnej, umí úplně všechno a Matyáš ho miluje.“ Starost o syna bude koncem května víc právě na tatínkovi, protože Lucie přijala nabídku režiséra Zdeňka Trošky a bude natáčet novou pohádku.
Sympatická Lucka si nechala své původní příjmení kvůli práci, ale říká, že v srdci je víc Plekancová.

Přečtěte si víc o rodinném životě manželů Plekancových.