Na letošní teplejší období roku se návrháři nechali inspirovat krásnou, nedotčenou, dokonalou přírodou a to ve všech jejích podobách. Barvy pralesa, moře, ale i babiččiny zahrádky plné kytiček a bylinek hrají v trendech hlavní roli.

Béžová, starorůžová, lososová, modrozelená, levandulová, limetková, šedá, ale i ostrá modrá, zelená, fialová, tyrkysová, fuchsiová, malinová, citrónová – pokud máte ráda tyto pastelové či výrazné barvy, budete se cítit v jarních trendech jako ryba ve vodě.

Moře

Všechny barvy moře se kombinují dohromady – tyrkysová, spolu s temně modrou a zelenkavou byla k vidění u Gucciho, Blumarine, Alberty Ferretti.

Natural

Od načervenalé přes pískovou až k nejtmavší hnědé – to je barevná přírodní paleta. Pro svojí kolekci si ji zvolily značky Fendi, MaxMara, Burberry. Z materiálů převládá přírodní hedvábí a len.

Květiny

K létu patří šaty všech délek a šířek. Ovšem letos jsou oživené velkým květinovým tiskem na hedvábí a saténu. Moschino nechal přistát na šatech dokonce i motýly a Dolce a Gabbana na tento trend nahlíží zcela jiným způsobem – 3D květinami, aplikovanými na šatech.

Autorka vlastní oděvní značku La fashion – www.lafashion.cz

P.S.: V Paříži se v těchto dnech koná FASHION WEEK podzim 2009