Své premiérové starty běžkařských závodů dámy absolvovaly obě dámy na druhých úsecích štafet ČEZ Jizerské 50, jejichž týmy se celkově umístily na jednatřicátém a třiatřicátém místě. „Byla jsem připravená především na klasický styl. Bohužel i díky počasí jsme museli hned od prvního stoupání jen bruslit a na to je potřeba mít pořádnou sílu v rukách,“ uvedla Veronika Procházková, která na běžkách naposledy stála před čtyřmi roky.

Lucie Křížková už teď plánuje další start. „Já na běžkách byla naposledy před dvanácti lety. A musím říct, že sice jsem vyřízená, ale myslím, že bych si to mohla v dalších ročnících zopakovat. I když doufám, že to nebude hned ten příští, to bych byla nejradši těhotná, ale jubilejní 50. ročník bude pro mě další meta,“ smála se modelka.

Kromě zmiňovaných krásek a světové či české běžkařské špičky mohli své síly návštěvníci Jizerských hor poměřit s dalšími známými sportovci jako například s boxerem Lukášem Konečným či skifařkou Mirkou Knapkovou. Celkově se o víkendu do Bedřichova sjelo více než 6 500 profesionálních sportovců a hobíků, kteří si do syta užili jedinečnou atmosféru tohoto tradičního závodu. Mimo sportovních aktivit si účastníci mohli přijít na své v rámci ČEZ Energy Festu, kde vystoupili slovenští Horkýže Slíže a prohlédnout vysportovaná těla již zmíněných modelek při módní přehlídce sportovní značky SWIX. Již nyní organizátoři připravují další ročník, který se uskuteční 10. ledna 2016!