Vaříte rádi, ale přistihujete se, že v kuchyni točíte svých oblíbených 5 receptů? Můžete si rozšířit své kulinární umění a zkusit připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus. Motivací vám může být i možnost výhry v podobě voucherů na kurz vaření. Pět nejúspěšnějších domácích kuchtíků získá poukaz v hodnotě 2 900 Kč do kulinárního studia Ola Kala. A co všech deset soutěžních receptů spojuje? Poctivé mléčné výrobky, které se hodí téměř na cokoliv.

„Produkty z mléka využívám hojně ve všech typech kuchyně – ve studené, v teplé (např. přílohy, omáčky, krémové polévky) a také v dezertech. Nejraději mám smetanu, hustou zakysanou smetanu, máslo, hustý jogurt a kvalitní tučné sýry. Bez mléka a mléčných výrobků sice vařit dovedu, ale chuť smetany, másla, tvarohu nikdy ničím nenahradíte,“ prozrazuje šéfkuchař Michal Nikodem.

Jak tedy můžete soutěžit?

Vyberte si některý z deseti soutěžních receptů. Jejich kompletní seznam včetně pracovního postupu najdete na www.milkparade.eu. Nakupte si přísady a můžete začít kuchtit. Až bude dílo hotové, vyfoťte nám ho a svůj kuchařský výtvor pošlete na email: info@milkparade.eu. Snažte se, aby se pokrm co nejvíce podobal tomu, jak ho uvařil a naservíroval šéfkuchař Michal Nikodém. Soutěžní fotografie je možné posílat od 3. 10. do 31. 10. 2016. Nejpovedenější z nich vybere odborná porota. Výsledky soutěže budou vyhlášeny v druhém týdnu v listopadu 2016.

Seznam soutěžních receptů:

1. Kořeněná treska na másle s omáčkou z mascarpone

2. Kuřecí steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou

3. Tvarohové taštičky plněné povidly, sypané perníkem a přelité máslem

4. Sýrové souflé

5. Slaný koláč se sýrem, cuketou a lososem

6. Chuťovky s krevetkami a lučinou

7. Krůtí prsa marinovaná v jogurtu s jablky na kari

8. Sváteční pekanový máslový koláč

9. Čokoládové brownies se šlehačkou

10. Máslovo-karamelové lodičky

Více informací a recepty najdete na www.milkparade.eu.