Návštěvníci muzea v Celetné ulici se mohou od 1. dubna 2015 setkat s jednou z největších českých filmových hvězd současnosti, která si zahrála s Robertem de Niro nebo s Mr. Beanem.

„Karel Roden jako světově známý český herec na sebe poutá velkou pozornost, i proto mezi osobnosti Muzea Grévin stoprocentně patří,“ tvrdí Daniela Pedret, ředitelka pro marketing a komunikaci. Karel Roden tak rozšířil unikátní kolekci více než 80 figurín nejvýznamnějších osobností českého i světového šoubyznysu, kultury i historie. Nového kolegu přivítají nejen slavní herci Vlasta Burian a Vladimír Menšík, ale také spisovatel Karel Čapek nebo voják Švejk v sugestivním prostředí intelektuální prvorepublikové kavárny ve třetím patře muzea.

Jeho voskovou figurínu tvořil v Paříži tým 15 umělců. Aby byly Rodenovy rysy k nerozeznání od originálu, použili tvůrci nejmodernější skenovací technologie a počítačové 3D modelování. „Karel Roden „zabral“ profesionálům v Paříži zhruba šest měsíců práce. Každý detail prostě musí být perfektní. Výsledkem je socha k nerozeznání od originálu,“ uvedla Daniela Pedret.

Sám herec do procesu výroby sochy zasahoval s perfekcionismem sobě vlastním. „S výsledkem byl, myslím, spokojen, poslední změny na základě jeho připomínek nebyly zásadního charakteru, běžný návštěvník by rozdíl asi nepostřehl,“ podotkla k dokončení voskového dvojníka Karla Rodena Daniela Pedret.

Odhalení sochy Karla Rodena se zúčastnila řada známých osobností. Slavnostním uvedením herce do muzea provázela moderátorka Jolana Voldánová, která zde svou vlastní sochu téměř rok má a vedle níž Roden v „prostředí pražské kavárny“ Grévinu stojí. Kmotry byli herci Jan Přeučil, který herce učil na škole a prozradil, že už tehdy byl Roden velmi plachý, ale velmi talentovaný herec. Dále moderátorka Marie Tomsová, herec a bavič Jiří Werich Petrášek, Rodenův kolega ze Studia Dva herec Ondřej Sokol, herec a imitátor Petr Martinák, stylista a vizážista Kája Pavlíček, cvičitelka Hanka Kynychová, zpěvák, finalista SuperStar Martin Šafařík… Ti všichni soše popřáli hodně obdivovatelů, stejně jako samotnému Karlu Rodenovi, a hodně zajímavých rolí a úspěchů. Všem se socha, která je nesmírně věrohodná a doslova „jen promluvit“, velmi líbila. A mnozí na první pohled nevěřili, že v sále muzea nestojí živý herec. Návštěvníci sami se mohou přesvědčit o tom, jak socha Karla Rodena na ně bude působit.